Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
5

Dames 1 zegeviert met 0-3 uit tegen Heerhugowaard

In de kleedkamer spraken de dames van Hisalis af om de felheid waarmee zij de afgelopen vrijdag de bekerwedstrijd speelden mee te nemen naar de competitiewedstrijd van zondag.
Dit gebeurde aanvankelijk niet helemaal zoals het team gehoopt had. De speelsters waren niet snel genoeg en gingen mee in het spel van Heerhugowaard. De aanval liep wel goed en Hisalis brak telkens vrij gemakkelijk door de verdediging van de thuisploeg heen. Na een mooie actie van ZoĆ« Duivenvoorden kon Anne van Tol een doelpoging wagen. De bal werd echter gestopt door de keeper maar kwam toen bij Tess van Bochove terecht, haar hoge bal uit de rebound eindigde in binnenkant  zijnet: 0-1.

Hisalis kwam daarna met een volgende actie in een overtal situatie, Michelle Wijnhout kon daarvan profiteren, speelde zich vrij en sloeg hard op goal. Ook deze bal had de keeper waarbij de bal terug kwam op Anne van Tol  die met haar backhand alsnog in kon tikken: 0-2.

In de rust werd duidelijk gemaakt door coach Vincent de Vos dat het spel sneller moest en dat Hisalis meer haar eigen spel moest gaan spelen.  De tweede helft ging Hisalis feller van start en kwam er  meer beweging in het spel. Tess van Bochove haalde een strafcorner en sloeg deze snoeihard op doel. De keeper wist de bal in eerste instantie uit haar doel te houden maar Michelle Wijnhout ging het duel aan met de doelverdediger, wist haar uit te spelen en kon de bal alsnog in het doel  leggen. Dus 0-3 voor Hisalis zodat de volle winst mee naar huis genomen kon worden.

Verslag Dames 1: Dominique Hoogendoorn, foto Christopher Olie