header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
2

Heren 1 verdedigt eenvoudig koppositie tegen Catwijck thuis: 5-0

Het eerste Herenteam van Hisalis ontving streekgenoot Catwijck op een mooie nazomerse middag in Lisse. Er was veel publiek gekomen om deze streekderby te bekijken en ook de teams hadden er zin in.  

Al na korte tijd werd de score door Hisalis geopend. Sam Hoekstra bereikte met een strakke scoop Boudewijn Broersen die  zo een zogenaamd "banaantje” kon starten: hij liep langs de rechterlijn van het veld door met de bal en gaf langs de achterlijn opkomend een pass richting strafbalstip. De mee opgekomen rechtsvoor Jurriaan Beelen kwam op snelheid voor zijn verdediger en tipte de bal attent in de linker korte hoek. Daarna maakte Broersen de 2-0 met zijn befaamde keiharde slag uit de strafcorner.

 Na rust werd het 3-0 door Broersen na een verzorgd een-tweetje tussen de aanvoerder en Hidde Kuiper. Het vierde doelpunt van Hisalis werd terecht afgekeurd omdat Dirk Jan Remmerswaal de bal bij zijn strafcorner boven de plank insloeg. Die score kwam alsnog op het bord toen Boudewijn Broersen met een strakke pass Kuiper bereikte die de 4-0 kon intikken. Sam Hoekstra maakte de stand rond door zelf ruimte te creëren om met een backhandslag in te slaan: eindstand 5-0.

 De uitslag had nog verder kunnen oplopen door enkele levensgrote kansen voor Deniz de Jong en Matthijs Wijling, maar deze werden niet verzilverd. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Catwijck nog wat druk te zetten op Hisalis en kreeg enkele strafcorners mee. Maar Maarten Knaap, invallende keeper van Hisalis Veteranen, hield het hoofd koel en zijn doel schoon met enkele reddingen.

 

Hisalis Heren 1 met trainercoach Tabe Roggeveen speelde een zeer verzorgde en gecontroleerde wedstrijd en behoudt  de eerste plaats in de competitie. Volgende week zondag volgt een nieuwe uitdaging wanneer Hisalis Hoorn zal ontvangen in eigen huis. Maar het vertrouwen is groot bij de Hisalis-ploeg na de eerste wedstrijden.


 foto s: Henk Cozijn

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.