header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
17

Heren 1 wint thuis van nieuwkomer Rijnvliet: 4-2

In de voorbereidingsfase van de competitie had Hisalis uit bij Rijnvliet met 0-2 gewonnen in een oefenduel, dus de ploeg startte met vertrouwen. Rijnvliet besloot echter met een vliegende start hun tegenstander te imponeren en zo kwam het dat na twee minuten de aanval van de mannen uit Utrecht door de verdediging van Hisalis heenliep en de spits de 0-1 wist in te tikken. 

Dit zorgde tien minuten voor enigszins paniekhockey voordat de thuisploeg de rust weer hervond. Het vertrouwen werd hersteld door de gelijkmaker van Hidde Kuiper. Kort daarna zorgde Jean-Marck Lip voor een verrassing door niet een verwachtte voorzet te geven maar vanaf de linker cirkelrand voor eigen kansen te gaan: zijn fraaie backhandslag belandde onhoudbaar hoog in het net: 2-1. Keeper Pim Vreeken zorgde ervoor dat met enkele goede interventies en reddingen zijn team met voorsprong de rust in kon gaan. 


Begin tweede helft kreeg Hisalis twee strafcorners maar er werd niet uit gescoord doordat de snel acterende keeper van Rijnvliet goed in de wedstrijd zat. Na een verkeerde passing van Hisalis kon de handige spits van de bezoekers na enkele goede passeerbewegingen de 2-2 maken. Hisaliscoach Tabe Roggeveen schakelde over op zone verdediging omdat mandekking onvoldoende soelaas bood tegen de telkens van positie wisselende tegenstanders. Dit creëerde meer rust en Hisalis kreeg meer en meer de overhand in het spel, ook omdat de conditie beter was dan de tegenstander die moeite kreeg om Hisalis bij te lopen.  

Bij de volgende strafcorner kwam de bal op de verkeerde positie aan bij stopper Dirk Jan Remmerswaal, maar die zag in een flits Kuiper richting linkerpaal gaan en met een zorgvuldige pass op zijn spits kon die rustig binnenschuiven: 3-2. Daarna ging het voor de wind met Hisalis. Opnieuw Remmerswaal speelde vanachter de middellijn de snelle Jurriaan Beelen aan, die onhoudbaar voor zijn verdediger over links zijn rush inzette.

de brommer Jurriaan Beelen...….vindt topscoorder Hidde Kuiper zoals vanouds.

 Bij de achterlijn maakt hij dit af door zijn voorzet op maat voor het goal te geven. Deniz de Jong stond klaar om deze in te slaan, maar Kuiper was hem net voor en legde zelf zijn derde doelpunt van de wedstrijd op de plank. Dit toonde de wil van Hisalis om te winnen en deze 4-2 werd ook de eindstand van deze sportief verlopen wedstrijd.  Roggeveen wil met deze jonge ploeg die vrijwel ongewijzigd is doorgegaan, gesteund door enkele routiniers waarop gebouwd kan worden, dit seizoen in de top 5 eindigen. Door met name de sterke slotfase van deze wedstrijd lijkt dit zeker reëel.

                 

foto's: Auke Hoekstra