Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
14

Heren 1 pakt wederom een punt bij top 3 team Souburgh uit: 5-5

Het hockeyteam van coach Tabe Roggeveen laat ook in de uitwedstrijden zien dat Hisalis Heren 1 een team is om rekening mee te houden. De hockeyers uit Lisse staan op een stabiele 7e positie, maar hielden een paar weken geleden al de nummer 2 Waddinxveen op 2-2.

Gisteren was Souburgh Heren 1 in Alblasserdam de tegenstander, de nummer 3 van de competitie. Hisalis was in de beginfase rommelig en niet scherp, wat resulteerde in een riante voorsprong voor Souburgh met 3-0.  Toen herpakte Hisalis zich, de verdediging werd goed neergezet en elke aanval werd gestructureerd voorbereid. Eerst zorgde Dirk Jan Remmerswaal voor blijdschap bij zijn team door een voorzet van Bruno Juray in het net te pushen. Daarna werd een strakke backhandvoorzet van Boudewijn Broersen door Souburgh gepromoveerd tot doelpunt.  Gesterkt door het vinden van de aansluiting ging Hisalis de rust in.

Na de rust werd de jacht op de gelijkmaker geopend: Souburgh werd  teruggedrukt in de verdediging en lieten gaten vallen in het middenveld.  Hidde Kuiper was weer attent bij het doel en scoorde in de rebound na een strafcorner de 3-3.  Op vleugels ging het verder, en het drama voor Souburgh leek compleet toen Matthijs Wijling zijn team uit een schitterende aanval op voorsprong zette: 3-4. Helaas gaf de thuisploeg direct na de afslag een slimme scoop door de as die de verdediging van Hisalis verraste en kwam Souburgh weer langszij na afmaken door hun vaardige spits: 4-4. De spanning was enorm en het publiek van beide kanten genoot van beide fanatieke teams en de vele doelpunten. Opnieuw Hidde Kuiper zette zijn team op voorsprong door een voorzet van Maarten de Wit binnen te tikken. Dat was helemaal bijzonder omdat in die fase Hisalis met 9 man in het veld stond na enkele overtredingen van Broersen en Beelen  in het 23 meter gebied van Souburgh.

In de laatste minuut kwam Souburgh toch nog langszij toen zij voor verwarring bij de Hisalis verdediging zorgden in hun laatste aanvalsrush, waarbij de thuisploeg alles op  alles zette om niet te verliezen. Omdat de winst voor het grijpen was geweest ging Hisalis slechts redelijk tevreden met de 5-5 huiswaarts, maar de toeschouwers hadden een geweldige spannende wedstrijd met veel doelpunten gezien met weer een punt voor Hisalis.