header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
7

Zaalhockey D1 en H1: spannend tot en met de laatste speeldag

De eerste wedstrijden gingen niet goed. Het liep niet lekker, het team kampte met blessures en de keeper zag het spelen in de zaal niet zitten. Een spannende pot tegen buurclub Voorhout werd fanatiek begonnen maar eindigde in een nederlaag van 6-4. Duidelijk was dat de knop om moest. "Gewoon weer hockeyen”,  aldus aanvoerder Boudewijn Broersen. "Met plezier de trainingen in gaan en vooral niet zo verkrampt spelen”. Tegen de sterke tegenstander Scoop Delft werd vervolgens twee maal met 5-6 gewonnen en het spel van de heren werd steeds soepeler. Zo werd het spannend tot de laatste speeldag waarbij zowel Scoop Delft, Voorhout en Hisalis kansen hadden het kampioenschap binnen te halen. Alles hing van de laatste wedstrijd af. Het team kon voor het eerst weer rekenen op Jurriaan Beelen die zijn sleutelbeen had gebroken. De keeper had afgezegd maar een fantastisch keepende Rens Heemskerk van de junioren A1 wilde wel invallen. Het team kwam met 3-1 achter. Ging het dan toch nog mis? Maar mede door de gigaharde pushen van Sven Cozijn kwamen de heren op een 3-3 gelijk en onder meer door een sublieme lob over de uitgelopen keeper van Hidde Kuiper werd het zelfs 3-5. Tegenstander Tempo ‘34 zette alles op alles en wisselde vlak voor het einde van de wedstrijd de keeper in voor een extra – zesde – veldspeler. Deze tactiek werd door Boudewijn Broersen afgestraft door vanuit een counter de 3-6 in het lege doel te scoren. En daarmee promoveert het team door hard werken van de derde naar de tweede klasse zaalhockey.

Ook voor de Dames 1 was het heel spannend. Zij waren vorig jaar knap naar de 2eKlasse gepromoveerd en wilden zich in deze klasse graag staande houden. Het team zat het niet mee, slechts 8 speelsters waren inzetbaar en het kampte daarnaast met veel blessures. Zo was Nerissa Heemskerk tijdens het spelen geblesseerd geraakt aan haar ribben. Hierdoor moest vaak gebruik worden gemaakt van juniorenspeelsters. Dat is lastig, want de tactieken die in een team bekend zijn door veel samen te spelen worden door de invallende speelsters niet zomaar overgenomen of begrepen. Een zware kluif voor het team en aanvoerster Loeke Nieuwenhuis. De eerste wedstrijden werden verloren en degradatie terug naar de derde klasse leek een feit. Maar de dames vochten terug en de laatste 2 wedstrijden tegen Pollux (5-3) en Ommoord (3-1) werden gewonnen. Daarmee hebben de dames knap stand gehouden en spelen zij het volgende zaalseizoen opnieuw in de 2eKlasse!

Nanda Ruigrok, teammanager van de Dames 1 geeft aan dat het van groot belang is veel oefenwedstrijden te spelen en uiteraard te trainen om mee te kunnen doen in de zaalcompetitie. Daarnaast is het voor keepers van belang dat zij eerst intensief kunnen oefenen in de zaal. De rol van de keeper is essentieel binnen het zaalhockey. Nog veel meer dan op het veld kan een keeper het verschil maken tussen winst en verlies.

Het grote probleem van zaalhockey in Nederland is het gebrek aan trainingsruimte. De teams van hockeyclub Hisalis kunnen gelukkig veelvuldig gebruik maken van de Ter Speckehal. Door de weeks wordt er getraind en in de weekenden worden de wedstrijden, georganiseerd door de KNHB, gespeeld. Het is goed dat de teams dicht bij huis kunnen trainen en spelen, zodat ook het thuispubliek de wedstrijden en trainingsverrichtingen kunnen aanschouwen.

Dat is ook terug te zien in de resultaten van àlle zaalhockeyteams van Hisalis dit seizoen. Deze zijn dit seizoen weer beter geweest dan het seizoen daarvoor. We hopen dan ook weer op een prachtig nieuw zaalhockeyseizoen later dit jaar.

Foto: Boudewijn Broersen

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.