header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
13

Heren 1 wint thuis sensationeel van nummer 3 Westland met 3-2

Hisalis H1 speelde zondag 12 november een thuiswedstrijd tegen Westland Heren 1. Op papier een lastige tegenstander. Westland stond op de 3e plek en had al aardig wat grote uitslagen neergezet. Hisalis had het tot nu toe lastiger in de 3eklasse B en stond op een 9e positie.


De eerste helft was het een wedstrijd die gelijk op ging. Westland kreeg wat kansjes en kwam daarom ook terecht met 0-1 voor, maar daarna was het de beurt aan Hisalis. Westland had maar 1 wissel en raakte wat vermoeid aan het einde van de eerste helft waardoor Hisalis 2x kon scoren: Matthijs Wijling haalde met een individuele actie een strafcorner. Een buitenkansje voor captain en specialist Boudewijn Broersen die de bal vanuit de strafcorner hard in de linkerhoek sloeg. Vlak voor rust werd het dus ook nog 2-1 voor Hisalis nadat Jurriaan Beelen weer eens de complete rechterflank overstak met een van zijn rushes. Hidde Kuiper stond voor de goal te wachten maar kreeg de bal net wat achter zich van Beelen dus kon niet lekker afwerken. Toch ging de bal via via omhoog en ging de bal via een stick van de tegenstander de goal in. 


Hisalis ging aldus met 2-1 de rust in tegen de nummer 3. Nu was het een kwestie van de voorsprong zien vast te houden. Dat ging uitstekend.
Pim Vreeken stond weer uitstekend te keepen en pareerde en ene na de andere kans van Westland. Ook werd er door heel Hisalis als collectief goed verdedigd, wat waarschijnlijk volgde na de gezellige teamactiviteit van vrijdagavond.
Het was Westland dat aanviel in de 2e helft maar niet wist te scoren. Uiteindelijk was het dan ook Hisalis wat de 3-1 wist te maken. Een identieke rush van Jurriaan Beelen langs de rechterflank bracht spits Hidde Kuiper in staat om de 3-1 te maken.
Westland ging alles of niet spelen. Die hadden immers niks meer te verliezen. Dat resulteerde nog wel in een terechte strafbal na hakken in de cirkel van Hisalis. De strafbal werd matig ingeschoten, maar vond toch het net. 3-2. Verder dan de 3-2 kwam Westland niet, dus hield Hisalis H1 de 3 punten op het eigen sportpark ter Specke! De 2e overwinning dit seizoen. Door deze overwinning stijgen de mannen naar een 7e plek in de competitie. Volgende week staat er voor de mannen een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Spijkenisse op het programma. De een na laatste hindernis tot de winterstop. 

Marcel Bakx

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.