header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Jun
27

Teamindeling Jongste Jeugd seizoen 2017-2018

De afgelopen weken hebben wij met veel plezier gewerkt aan de teamindeling voor het komende seizoen. In de bijlage vind je een overzicht van de Jongste Jeugd meisjes en jongens teams bij Hisalis.

Voor de F- en E-jeugd kent Hisalis géén selectie maar matching. Het komen tot een prettige en evenwichtige teamsamenstelling is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Bij de jongste jeugd wordt vooral gekeken naar plezier in het spel en met elkaar. Tijdens het seizoen worden de teams qua klasse door de KNHB een aantal keer opnieuw ingedeeld zodat het team tegen zoveel mogelijk gelijkwaardige tegenstanders speelt. 

Bij de tweedejaars- E wordt in toenemende mate gekeken naar de hockey-technische elementen en inzet. Hierbij worden meerdere aspecten meegewogen, zoals inzet, inzicht, technisch en atletisch vermogen, motivatie en "wie past bij wie”.

Bij uitzondering zijn er een aantal kinderen doorgeschoven. Voor alle kinderen die zijn doorgeschoven, geldt voor elk seizoen: Je gaat pas over naar de volgende leeftijdscategorie (3-tal, 6-tal of 8-tal) als je er fysiek en sociaal aan toe bent. Dit wordt na elk seizoen opnieuw beoordeelt door de trainer en de verantwoordelijken binnen de TC. Het kan zo zijn dat je daardoor 2 jaar in eenzelfde categorie speelt. Voor overgang naar de D-lijn geldt dat er in principe geen te jonge kinderen in spelen en wij de leeftijdsgrens, zoals vastgesteld door de KNHB, per 1 oktober hanteren (tenzij extreem talentvol of overmacht door aantallen en tekorten in de D-lijn).

Voor vragen of opmerkingen over ingesloten lijsten verzoeken wij je uitsluitend via email te reageren op het volgende e-mailadres: [email protected]

Alvast heel veel plezier in jullie nieuwe teams!

Met sportieve groet,
Technische Commissie Hisalis
Bijlage

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.