Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
22

Heren 1 sluit seizoen af met klein verlies tegen Abcoude

Met een temperatuur die boven het kunstgras tot over de 30 graden opliep speelden beide teams hun laatste wedstrijd van het seizoen. Abcoude staat enkele posities boven Hisalis in de ranglijst en dit kwam uiteindelijk ook tot uiting in de wedstrijd en uitslag. Wegens de hitte werd de wedstrijd in 4 kwarten gespeeld. Abcoude had 3 doelpunten gescoord toen Sven Cozijn in de laatste minuten van het tweede kwart zijn sleeppush hoog in het net joeg: 3-1.

Na langdurig sproeien van het veld kon het derde kwart beginnen, maar er zat niet veel actie in de wedstrijd door de warmte. Hisalis zorgde nog voor een verrassing door een paar sterke aanvalsacties. Sam Hoekstra zorgde voor spanning bij de verdediging van Abcoude door een harde backhandslag op doel. Deze werd in eerste instantie door de keeper verwerkt maar vervolgens toch attent door Dirk Jan Remmerswaal hoog in het net geslagen: 3-2.

Abcoude liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en scoorde nog twee keer. Sleeppushspecialist Cozijn maakte nog een fraai doelpunt , ditmaal onhoudbaar halfhoog rechts in het net. Dit zorgde voor een faire eindstand van 5-3. Volgend seizoen komt Hisalis zowel met het eerste Heren- als Damesteam wederom uit in de derde klasse.