Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
9

Dames 1 biedt lang weerstand tegen nr 2 Roomburg: 0-3 verlies

Op een werkelijk stralende lentedag ontving het eerste damesteam van Hisalis de nummer twee van de competitie Roomburg uit Leiden. Door solide spel kon Hisalis de confrontatie met deze subtopper goed aan, en de eerste helft was het een gelijkwaardige wedstrijd. In de laatste vijf minuten kreeg Roomburg een strafcorner mee. De keeper Laura Vos van Hisalis werd omspeeld en via de stick van de lijnstopper kaatste de bal toch nog in de linkerhoek: 0-1.

Na rust werd Hisalis door de full press van Roomburg in eerste instantie behoorlijk vastgezet op eigen helft. De thuisploeg wist zich hier langzaam onderuit te vechten en kwam uiteindelijk weer langszij wat balbezit betrof. Na een counter van Roomburg werd de voorzet met de bolle kant ingeslagen. Dit doelpunt werd na overleg tussen de scheidsrechters  alsnog afgekeurd. De keepster van Hisalis stopte kort daarna een strafbal en hield haar ploeg op de 0-1.

Roomburg speelde haar volgende strafcorner met een mooie variant via de strafbalstip naar links: het eerste schot werd geblokkeerd door lijnstopper Kim de Munk, maar zij was kansloos op de lob die daarna over haar heen gespeeld werd: 0-2. In de slotfase was Hisalis moegespeeld, Roomburg onderschepte de uitname over rechtsachter, de aanvalster liep van links over het midden en kon uiteindelijk net de cirkel binnensprinten en vrij uithalen diep in de linkerhoek. Deze 0-3 werd de eindstand maar Hisalis kon met opgeheven hoofd het veld verlaten.