Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
15

Dames 1 verdient meer dan gelijkspel tegen Saxenburg: 1-1

De eerste helft van de eerste wedstrijd na de winterstop was tegen Saxenburg uit Haarlem, direct boven Hisalis in de competitie dus het was een belangrijke wedstrijd. Dit belang leek de teams was te verlammen want de eerste helft verliep nogal tam.

Reservekeeper Nanda Ruigrok-Jansen verving de nog altijd geblesseerde Laura Vos en speelde een goede wedstrijd. Een kwartier voor rust kon Saxenburg de 0-1 scoren zodat de tegenstander  met voorsprong de rust in ging.

Na de rust leek er een ander Hisalis team in het veld te staan: iedereen was fel op de bal en er werd veel druk op de tegenstander gezet die hierdoor regelmatig balverlies leed. Hisalis domineerde de wedstrijd en de ene aanvalsgolf volgde op de andere.

Het harde werken werd beloond met een drietal veroverde strafcorners: de derde werd met een variant helemaal naar links gespeeld op de inkomende Jolien van Schieveen die harde de gelijkmaker inschoot.  Maar hoe hard de thuisploeg verder ook werkte, de keeper van Saxenburg was zeer goed op dreef en hield haar doel schoon zodat Hisalis genoegen moest nemen met gelijkspel.