header foto header foto header foto header foto
 
Activiteiten Maa
7

Beginnerscursus voor ouders en 18+ vanaf 22 maart

Op woensdag 22 maart start HC Hisalis met een nieuwe editie van onze inmiddels zeer populaire beginnerscursus. In tien lessen leren de deelnemers de beginselen van het hockey. Sluit jij aan?

Het motto van de cursus is "leren door te doen”. In tien weken ga je met de stick op het veld aan de slag. Je leert alle belangrijke basistechniek zoals: het aannemen, drijven en keren, en natuurlijk de diverse slagtechnieken zoals de push, flats en lange slag. We leggen je daarnaast ook stapsgewijs alle spelregels van het hockey goed uit.

De deelnemers van eerdere beginnerscursussen geven aan dat zij met veel meer plezier, en respect, naar het spel van de kinderen zijn gaan kijken. Daarnaast is het volgen van de cursus ook een mooie opstap om een eventuele ambitie als coach of scheidsrechter verder in te gaan vullen.

Iedereen met een gezond gestel en sportieve instelling kan, ongeacht geslacht of leeftijd, met de cursus meedoen. Als doelgroep richten we ons primair op ouders van kinderen die bij de club hockeyen. Uiteraard kunnen vrienden, familie, buren, huisgenoten of collega's die het hockeyspel willen leren natuurlijk ook meedoen. De cursus is leerzaam, lekker sportief en je ontmoet nieuwe mensen bij de club.

Mocht je na de cursus verder willen gaan met hockey dan kan dat. Het volgen van de cursus is een ideale opstap om je aan te sluiten bij één van onze trimhockey-groepen. Daar leer je de basis technieken verder bekwaam te worden.

Een eigen stick is voor het volgen van de cursus niet nodig; de ervaring leert wel dat veel mensen een eigen stick prettiger vinden dan een leenstick. Het dragen van scheenbeschermers en een bitje is verplicht. Verder adviseren we om sportschoenen met een profiel aan te doen, zodat je niet uitglijdt op het kunstgras. Tot slot is sportieve kleding natuurlijk noodzakelijk.

De cursus kost eenmalig 25 euro; de eerste les is op woensdag 22 maart. We gaan dan tien weken achter elkaar (met uitzondering van de schoolvakanties) op woensdagavond van half negen tot tien aan de slag.

Na de training is de bar open om onder het genot van een drankje nog te ‘evalueren’.

Wil je meedoen? Schrijf je dan eenvoudig in door een e-mail te sturen naar [email protected].


De deelnemers van eerdere cursusedities nodigen we in het bijzonder uit om het spelletje met ons weer op te pakken!


Cursusdagen: 22, 29 maart, 5, 12, 19 april, 10, 17, 24, 31 mei en 7 juni.
Bijlage

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.