Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
17

Dames 1 kan wil niet opleggen aan Catwijck: 1-4

Het eerste kwartier van de wedstrijd domineerde Hisalis de wedstrijd, maar het team wist dit echter niet om te zetten in doelpunten. Catwijck ontworstelde zich langzaam aan de druk van de thuisploeg en wist  zelf wel te scoren. De strafcorner van Catwijck na 30 minuten spelen ging ook nog met enig geluk via een uitgestoken stick van het doel in zodat bij rust Hisalis met 0-2 achterstond.

De tweede helft begon moeizaam voor Hisalis en Catwijck wist opnieuw twee keer te scoren. Getergd door die forse achterstand begon Hisalis steeds beter te spelen en wist Catwijck meerdere malen in de problemen te brengen. Bij een aanval over rechts werd de bal strak rechtsvoor gegeven, maar doordat Tess van Bochove struikelde kon ze net de bal niet meer inslaan.  Hisalis kreeg verschillende  strafcorners, Jolien van Schieveen speelde een variant rechts van de paal voor de tip in, maar de bal kon net niet gehaald worden door de rechtsvoor. Vijf minuten voor tijd was er een fraaie aanvalsactie van opnieuw Tess van Bochove die 5 Catwijckse speelsters voorbij ging en uiteindelijk via de achterlijn de bal voor kon geven. De mee opgekomen Sophie van der Linden wipte de bal beheerst over de doellijn, en daarmee was met de 1-4 de eer gered.