header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Aug
31

Robert Noall: "over de hockeyschool"

Robert Noall, hoofd opleiding en trainer-coördinator voor de Jongste Jeugd, heeft op verzoek van de technische commissie een klein stukje geschreven over de opzet van de nieuwe hockeyschool. Omdat Robert een English Native speaker is, bijgaand onze (vrije) vertaling van zijn tekst naar het Nederlands.

"Hisalis heeft besloten om dit seizoen extra aandacht te geven aan de opleiding van de Jongste Jeugd. Het hockeyschool-concept is daarin een centraal speerpunt (opleiding Tummen, F- en E jeugd).

Ik ben momenteel bezig om mijn filosofie en visie over de wijze waarop een hockeyclub kinderen hockeyspel het beste kan aanleren over te brengen op de trainersgroep. Dit omvat zes specifieke kernaspecten. Zonder in details te willen treden is veruit het belangrijkste aspect het aansporen van de kinderen om zich binnen de oefenvormen met maximale energie in te spannen. Uiteraard in combinatie met regelmatige rustmomenten waar we binnen de groep met elkaar plezier en dolletjes kunnen maken.

De belangrijkste focus van de hockeyschool voor de aankomende tijd is de organisatie en verdere structurering. Elke training geven we vorm in zogenaamde "carrouselstijl" waarbij alle kinderen vier of vijf oefeningen per uur zullen uitvoeren. Op deze manier krijgen ze een brede vorming en komen ze met alle facetten van hockey in aanraking zonder dat er saaie momenten zijn.

Ik kijk er samen met mijn trainersteam erg naar uit om de ontwikkeling van de hockeyschool in de komende maanden verder te begeleiden. Uiteraard houden we hierbij de progressie van de kinderen nauwlettend in de gaten. Heb je vragen over de hockeyschool, spreek me dan na een training zeker even aan!"

Robert

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.