Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
21

Heren 1 leeft zich uit op onmachtig Magnus: 12-0

Vorige week was de eerste veldwedstrijd van Hisalis Heren 1 na de winterstop en direct was het een uitwedstrijd tegen de nummer 2 Loenen. Ondanks aanmoediging van veel meegekomen supporters werd deze openingswedstrijd met 2-0 verloren, wat  een onverwachte tegenvaller was voor de tot dan toe ongeslagen koploper van de competitie Hisalis.

Topscorer Hidde Kuiper

Tot over de oren gemotiveerd begon Heren 1 gisteren dan ook aan de wedstrijd tegen middenmoter Magnus uit Schagen. Invallend coach was keepertrainer Casper Claassen die zijn mannen hoogstens wat in toom moest houden, want aanvuren bleek al snel overbodig: binnen 15 seconden scoorde Hidde Kuijper de openingstreffer met een listige tip in. Na een paar minuten maakte hij ook de 2-0 wat direct de toon van de wedstrijd zette. Bij rust stond het al 7-0 voor Hisalis, met treffers van Kuipers (nog 2 maal), Michael Post, Jean-Marck Lip en Sven Cozijn met zijn sleeppush.

Na rust herpakte Magnus zich enigszins, en de aanvalsdrift van Hisalis stokte. De bezoekers kregen twee strafcorners mee maar wisten die niet te verzilveren. Na een kwartier kwam Hisalis weer op stoom en zette wederom de verdediging van Magnus zwaar onder druk. De laatste man van de bezoekers probeerde keer op keer met hoge scoops  tevergeefs zijn eigen aanvallers te bereiken maar de verdediging van Hisalis kon telkens eenvoudig de ballen oppikken en vervolgens aanval na aanval op de geplaagde keeper van Magnus uitvoeren.

Dirk Jan Remmerwaal verdeelt

Michael Post scoorde nog fraai met een slag vrijwel vanaf de achterlijn waarbij de bal via de legguards in het doel tikte. Floris de Leeuw maakte een mooi doelpunt met een snoeiharde uitgespeelde backhandslag recht voor het goal. Sven Cozijn scoorde wederom uit de strafcorner. Hidde Kuiper was de man of the match met nog twee doelpunten waarmee hij uitkwam op een dubbele hattrick: de gedreven aanvaller scoorde in totaal zes keer. Deze zeer overtuigende overwinning van Hisalis was de hoogste score in de competitie tot nu toe, 10 doelpunten was de eerdere topscore (door Hisalis en Loenen behaald).