header foto header foto header foto header foto
 
G-Hockey Dec
14

Glimlachen en blossen bij bijzondere G-training

Op 12 december kregen de Hisalis G-hockeyers een bijzondere training. Deze werd verzorgd door een aantal CIOS studenten in samenwerking met de vaste G-hockey begeleiders.
 
Eerder dit jaar heeft Hisalis G1 meegedaan aan de Special Olympics editie Haarlemmermeer. Tijdens deze dag werd het team begeleid door Daan Disseldorp, tweedejaars student CIOS Haarlem. Toen Daan en een aantal studiegenoten voor hun opleiding een sportevenement voor een vereniging moesten organiseren, hebben ze contact gezocht met de G-hockey begeleiding.
 
De begeleiders van het G-hockey team vonden dit een mooie kans om eens een ‘ander dan anders’ training te verzorgen. Men heeft de gelegenheid meteen aangegrepen om er een vriendjes & vriendinnetjes dag van te maken. Immers, hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Een mooie gelegenheid om nieuwe kids op een leuke manier met Hisalis en de hockeysport kennis te laten maken.
 
Kinderen met een beperking kunnen vaak wat minder goed met grote veranderingen omgaan. Daarom hanteren de G-hockey begeleiders en trainers een vaste opbouw van de trainingen. Eerst inslaan, vervolgens een warming up, dan twee technische of tactische oefeningen en altijd afsluiten af met een oefenwedstrijdje. Door deze opbouw zoveel mogelijk aan te houden is er veel houvast voor deze kinderen. Binnen dit kader hadden de CIOS studenten de training heel grondig voorbereid. Ze hadden een draaiboek gemaakt en de oefeningen met de begeleiders afgestemd.

Zaterdagochtend om 9 uur begonnen Gregory van Nieuwkoop, Amusu Okamoto, Marit Reehorst, Britt Paats en Daan Disseldorp met de opbouw. Rond kwart voor tien kwamen de eerste kids het veld op om in te slaan. Het liep allemaal soepel en het weer werkte ook nog mee. Alles bij elkaar was het een hele leuke dag voor de kids. Ze kwamen allemaal met een grote glimlach en rode blossen op hun wangen van het veld!Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.