Wedstrijdverslagen H1/D1 Dec
1

Dames 1 Hisalis op de weg terug met winst op Scoop: 2-1

Na drie keer gelijk spel dit seizoen behaalde Dames 1 van Hisalis haar eerste dik verdiende overwinning op het team van Scoop uit Delft.

In de stromende regen zag invallende coach Robin Bakker hoe het team vanaf het fluitsignaal geconcentreerd naar de overwinning toewerkte.  Er waren meerdere goede kansen voor Hisalis en het was wachten op de openingstreffer. Manon Rietkerk opende de score tegen het einde van de eerste helft op aangeven van Tess van Bochove zodat het team met vertrouwen de rust in ging. Na rust maakten de aanvallers van Scoop het de verdedigers van Hisalis knap moeilijk. Lindy Out wist nog een zeker doelpunt te voorkomen door met een fraaie sliding de bal liggend uit het doel te slaan. Toch wisten de vrouwen uit Delft nog met een fraaie tip inn de gelijkmaker te  scoren.

Het team van Hisalis was  echter vastbesloten om de winst te pakken en zette alles op alles. Er werd goed gewerkt voor elkaar en deze eendracht zorgde ervoor dat Hisalis nog een strafcorner veroverde. Tess van Bochove sloeg deze corner tot grote vreugde van haar team en het thuispubliek hard op de plank en zette haar team weer op voorsprong.

De winst kwam de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar omdat de verdediging elke nieuwe aanvalspoging van Scoop wist te stuiten.  De teamspirit was uitstekend en dat leidde uiteindelijk leidde tot de 2-1 overwinning. Met een goed gevoel kon Dames 1 de winterstop in, 13 maart volgend jaar keren ze terug op het veld.

Foto's: Christopher Olie