Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
15

Gewonnen wedstrijd H1 ontsierd door 5 gele kaarten

Hisalis speelde thuis tegen de nummer vier van de competitie Mijdrecht.  De eerste strafcorner van de wedstrijd werd in de korte variant gespeeld naar Michael Post die direct de 1-0 insloeg.  Korte tijd later pikte Andreas Lehmann de bal op van Mijdrecht, passte op de snel inkomende Dirk Jan Remmerswaal die via Hidde Kuiper uiteindelijk opnieuw Post bereikt die de 2-0 scoorde.

Mijdrecht kwam met een geslaagde strafcorner terug op 2-1. Kort voor rust zette Hisalis een aanval op via de linkerflank. Hidde Kuiper speelde strak Post aan die op volle snelheid richting doel sprintte. In de beweging aannemend completeerde Post zijn zuivere hattrick door de bal hoog in het doel te slaan.

Na rust was er even een onhandige situatie met een geblesseerde verdediger van Mijdrecht die buiten de cirkel op de mat lag. Hisalis was nog vol in de aanval en Hidde Kuiper wachtte koeltjes tot de voorzet uitgestuiterd was om de bal vervolgens in het net te wippen: 4-1. Sven Cozijn maakte de 5-1 met zijn strakke sleeppush.

Hisalis kreeg vele strafcorners mee en Post scoorde zijn vierde doelpunt van de wedstrijd met een keiharde slag op de plank. In de slotfase speelde Post strak af op Hidde Kuiper die de bal halfhoog in het doel tenniste: 7-1. Mijdrecht werd almaar gefrustreerder door de gang van zaken op het veld en dit kwam tot uiting in voortdurend praten en protesteren tegen de beslissingen van de scheidsrechters.

De bezoekers wisten nog wel de 7-2 te maken maar de stemming was zodanig verslechterd door het slechte resultaat dat diverse spelers van Mijdrecht zich niet meer in de hand leken te hebben. Toen de rook van de tweede helft opgetrokken was waren er in totaal 5 gele kaarten aan Mijdrecht uitgedeeld en eindigden de bezoekers met 9 spelers in het veld hetgeen geen reclame was voor de hockey sport. De spelers van Hisalis bleven rustig onder de hectiek en konden uiteindelijk terugkijken op een terechte ruime overwinning.