header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
15

D1 niet opgewassen tegen aanvalskracht Castricum

De damesselectie van Hisalis trad aan tegen de nummer 2 van de competitie: Castricum. Aangezien Hisalis zich in de onderste regionen bevindt was het vooraf al duidelijk dat het een zware pot ging worden. Coach Martijn van Minderhout had invalsters Dominique Hoogendoorn, Rebecca Eekhout , Floortje Cornelissen en Anouk Langeveld uit de B1 en A1 meegenomen om zijn team aan te vullen.

Het begon niet goed voor Hisalis omdat ze een strafcorner tegen kregen na een slag met de bal hoog op het lichaam van een verdediger. In plaats van uitslaan wegens gevaarlijk spel werd Castricum een strafcorner wegens shoot toegekend, en de bezoekers wisten met een variant het openingsdoelpunt te scoren. Na slordig uitverdedigen van Hisalis kon een Castricum aanvalster de bal oppikken, de verdediging werd slim uitgespeeld en de 0-2 was een feit.

Een kwartier na rust kreeg Castricum een strafcorner waaruit middels een afschuif variant naar rechts de 0-3 werd gescoord. Hisalis probeerde alles wat in haar vermogen lag om de bezoekers af te stoppen, maar de Castricum speelsters wisten elkaar goed te vinden en bouwden prima hun aanvalsacties op.

Na een mooie solo-actie van de Castricum spits wist zij door te dringen tot vlak rechtsvoor de keeper van Hisalis. Met een mooie slag "cross" scoorde zij de 0-4 laag in de linkerhoek. Kort daarop werd het 0-5 door een snelle counter van Castricum. Cornelissen probeerde oplossingen te vinden om de hegemonie van de tegenstander te doorbreken maar ondanks veel balbezit werd zij telkens gestuit door de ervaren middenvelders van Castricum. Hoogendoorn en Eekhout waren onvermoeibaar in hun loopacties en maakten het de verdediging van Castricum regelmatig lastig, maar Hisalis wist niet echt door de tegenstander heen te breken.

In de slotfase van de wedstrijd werd vanaf de linkerkant cirkel door een aanvalster van Castricum de bal half hoog met een backhandslag op doel geslagen. Deze bal werd knap door de spits met haar stick verhoogd en in het net gespeeld, wat de uitslag op 0-6 bepaalde.

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.