header foto header foto header foto header foto
 
Activiteiten Sep
8

Workshop “Lang leve de sportouder”

Op dinsdag 29 september om 20:00 organiseren we samen met Isabella Kruiswijk voor alle ouders van onze jeugdleden de workshop "lang leve de sportouder”. Op deze avond gaan we samen na wat de rol van ouders kan zijn langs de hockeyvelden zodat kinderen zo plezierig en optimaal mogelijk met hockey bezig kunnen zijn. De inhoud is ontwikkeld door Stephen Pont en Tischa Neve (kinder- en jeugdpsycholoog).

Hoe kan je als ouder langs de lijn vooral positieve invloed uitoefenen op de prestaties van je kind? Waar liggen de scheidslijnen tussen aanmoedigen, coachen en kritiek leveren? Ben je zelf wel goed bewust van het effect dat je hebt op de sportieve gedragingen van jouw kind? Hoe kan je als ouder helpen om sport plezierig te ervaren? En hoe blijf je een positieve en betrokken sportouder?

De workshop geeft uitleg over de emoties die daarbij gepaard gaan, bijvoorbeeld over waarom we emotioneel reageren op situaties waar onze kinderen zich in begeven, maar het geeft ook handvatten. We geven antwoorden op vragen als hoe je kinderen positief kan stimuleren, zowel langs de lijn als ook daarbuiten, en op welke manier je zinnig kan bijdragen aan de sportieve ontwikkeling van je zoon of dochter. We gaan ook in op de groepsvorming van ouders rondom een team van sportende kinderen.

Tijdens de workshop gaan we met elkaar in gesprek over het sportplezier van onze kinderen en de rol die ouders en teambegeleiders daarin hebben. Wat kan er verwacht worden van de ouders langs de zijlijn? De thema-avond is er niet om aan te geven wat goed of fout is - want dat is voor iedereen anders. Door de gebruikte vorm (workshop) is er veel interactie en zoeken we met elkaar ook de discussie op. Vanuit Hisalis gelederen zal onder anderen Rafael Bureo Gonzalez (Coördinator Jongste Jeugd, sportpsycholoog en Msc. Bewegingswetenschappen) aanwezig zijn.

Deze avond is al bij verscheidene andere hockeyclubs georganiseerd en door de aanwezige ouders als zeer waardevol ervaren.

Kortom, een echte aanrader voor alle ouders die het sportplezier van hun kinderen serieus nemen!

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.