Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
3

Dames 1 Hisalis verslaat onverwachts koploper Hoorn met 3-1

Tegenstander Hoorn staat al sinds het begin van de competitie bovenaan in de ranglijst,  terwijl Hisalis een middenmoter is. Het verbaasde dan ook niet dat Hoorn de score na korte tijd opende. De 0-1 achterstand leverde een "niets te verliezen” stemming bij Hisalis op, wat het spel zeer ten goede kwam.

Coach Martijn van Minderhout had het speltype van Hoorn bij de uitwedstrijd geanalyseerd en zette daar een ander speltype met veel druk op de verdediging van Hoorn tegenover wat veel ruimte creëerde voor de aanvallers van Hisalis. De vreugde was groot toen Tess van Bochove de score tien minuten voor rust gelijk trok.

Het werd nog mooier toen opnieuw Tess de bal vanaf links kreeg van Lisette Bakker en met een harde flats in de verre hoek de stand op 2-1 zette. Het team speelde onbevangen en met veel vertrouwen in eigen kunnen. Hoorn streed voor wat het waard was en kreeg in de tweede helft zeer veel kansen om de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Maar elke aanval ging of naast of over of werd gestopt door de pas 15-jarige invalkeepster uit Meisjes B1 Madelon de Nes, die een erg goede wedstrijd speelde en haar team in de wedstrijd hield.

Tess van Bochove voltooide haar hattrick met een derde doelpunt in de slotfase waarna het team deze onverwachte maar verdiende overwinning uitgebreid konden gaan vieren.