header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
17

Heren 1 Hisalis verslaat Castricum thuis in thriller met 7-5

Een fraaie lentedag met een lekker zonnetje was het decor voor een van de laatste wedstrijden van Hisalis Heren 1, dat strijdt voor behoud van een plaats in de derde klasse.

De gedrevenheid van de ploeg was groot, en werd ook niet minder toen de tegenstander binnen een kwartier voorkwam met 0-2. Met een strafcornervariant werd in derde instantie Kees van Schieveen bereikt die de bal hoog het net in pushte: 1-2. In deze fase van de wedstrijd werd regelmatig slordig uitverdedigd door Hisalis wat resulteerde in nog een doelpunt voor Castricum. Maar Hisalis toonde karakter en wist van geen wijken, de volgende stafcorner van Dorus Sporken kwam op de paal, maar werd in de rebound uiteindelijk door Michael Post binnengetikt: 2-3.


Kort daarop brak Dorus Sporken door de verdediging van Castricum en wist uiteindelijk de bal bij Dirk Jan Remmerswaal op rechts te brengen. Die schoot hard in waarbij de bal via een verdediger in het eigen doel belandde zodat de teams met gelijke stand de rust in gingen.

De doorbraak kwam toen Dorus Sporken zijn eerste doelpunt met precisie in de uiterste linkerhoek op de plank knalde: 4-3. Andi Lehmann ontving geel wegens spelbederf en moest voor 10 minuten naar de kant, Castricum profiteerde direct en maakte gelijk. Maar Hisalis behield focus en zette Castricum maximaal onder druk.

Remmerswaal gaf een diagonale pass op maat naar de mee opgekomen Sporken. Die liep door tot vlak voor de linkerachterlijn waardoor de verdediging een voorzet verwachtte. Maar vanuit een onmogelijk geachte hoek op 20 cm van de achterlijn sloeg de uitblinkende aanvaller de bal met een hoge backhandslag nog hoog richting doel . De bal raakte de binnenkant paal en ketste tot ongeloof van alle toeschouwers naar de andere kant van het doel in het zijnet: 5-4.

Even hield het publiek haar adem in toen Castricum met een strafcorner weer gelijk maakte. Maar Dorus Sporken voltooide zijn zuivere hattrick door de 6-5 te scoren. Fabian Wanders viel op door zijn harde werken voor het team, hij bezorgde Castricum kopzorgen met zijn vele goede intercepties en verdedigingsacties. De vreugde was compleet nadat via een aanval over rechts de bal via Kessler naar van Schieveen ging. Die sloeg in volle snelheid hard de bal richting strafbalstip waar de aanstormende Hidde Kuiper de bal strak aannam en in dezelfde beweging het doel in joeg.

De 7-5 overwinning kon terecht gevierd worden door Hisalis die hiermee eindelijk beloond werd voor hard doorvechten vanuit een achterstandspositie.

Bijlage

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.