Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
23

Koploper thuis in het nauw door energiek spelend H1: 4-3

Hisalis Heren 1 reisde af naar Purmerend zonder al te veel verwachtingen: dit solide team staat al vanaf het begin van het seizoen aan kop van de ranglijst, terwijl Hisalis moet vechten voor elke punt.  Bij Hisalis ontbraken vooral door blessures vijf vaste spelers, en daarom had coach Prinsen Boudewijn Broersen, Floris de Leeuw en Jurriaan Beelen van Jongens A1 meegenomen.

Niet onverwacht opende Purmerend de score, maar niet lang daarna liet Hisalis zijn tanden zien en tekende Dorus Sporken met zijn strak genomen strafcorner de 1-1 aan. De thuisploeg realiseerde zich dat er een tandje bij moest en in de loop van de eerste helft scoorden ze nog twee maal. Kort voor rust kreeg Hisalis een strafcorner mee, in de rebound pakte invaller de Leeuw attent de bal op en lobde die beheerst over de liggende keeper heen: 3-2.

Kort daarna was er een counter van Hisalis en de voorzet vanaf rechts bereikte de mee opgekomen Hidde Kuiper in de cirkel. De Purmerend verdediger maakte shoot om Kuiper af te stoppen. In eerste instantie door de scheidsrechter beoordeeld als opzettelijk dus een strafbal, maar na overleg als meegenomen met de voet dus onopzettelijk. De strafcorner die Hisalis overhield ging er helaas voor de bezoekers niet in.

Vijf minuten in de tweede helft vergrootte Purmerend zijn voorsprong met een handig velddoelpunt. Keeper Flip van ‘t Pad Bosch voorkwam samen met verdediger Sven Cozijn erger door met enkele spectaculaire draai- en duikacties de bal uit het doel te houden.

Fabian Wanders gaf zijn team weer aansluiting door een voorzet vanaf diep links hoog het net in te tippen: 4-3. Vanaf dat moment leek Hisalis zelfs licht veldoverwicht te krijgen. De ploeg speelde onbevangen en vol energie. Coach Thomas Prinsen gaf de drie 16-jarige invallers vertrouwen en veel speeltijd en deze draaiden goed mee in de wedstrijd. De tweede helft was weliswaar voor Hisalis maar de zeker verdiende gelijkmaker viel niet. Toch was het getoonde spel van Hisalis een opsteker om de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet te kunnen zien.