header foto header foto header foto header foto
 
Mededelingen Apr
20

Hisalis goes Brasil…

Op 12 maart vertrok ik met een extra koffer gevuld met oude sponsorkleding van Heren 1 naar Sao Paulo. Deze keer was de kleding bestemd voor het project "Sitio Agar”: een opvanghuis voor kinderen die verstoten zijn door hun ouders. Dit project wordt gesteund door Wings of Support (WoS). WoS is een particulier initiatief van de KLM en Martinair Cargo. Getracht wordt kinderen in landen waar deze maatschappijen op vliegen te helpen met onderdak en onderwijs maar ook met goederen en kleding.

Vliegend personeel komt in veel landen. Hierdoor kunnen vele projecten maximaal bezocht worden en kunnen goederen voordelig op de plaats van bestemming komen. In vele gevallen is een project van WoS een actie bij een organisatie zoals een weeshuis, school of kinderdagverblijf. Tevens worden er kampen georganiseerd ter educatie van kinderen. Gemiddeld worden er 2 à 3 keer per jaar klus- en/of opknapbeurten gedaan door vrijwilligers van een KLM of Martinair bemanning.

Veel projecten van WoS zijn ook blij met donaties in de vorm van goederen. Deze worden door de bemanningen zelf naar de projecten gebracht. Dit zijn vrijwilligers, aangesloten bij WoS, die als cabine- of cockpitbemanning vliegen. Zo gebeurde dit dus ook met de oude Hisalis H1 shirts en -trainingspakken. Deze werden door Joyce Snijder ingezameld en bij mij thuis afgegeven. De kinderen van Sitio Agar in Sao Paulo waren er superblij mee !

          

Er kan dus op vele manieren geholpen worden, zoals Hisalis als sportclub laat zien.

Binnenkort hoop ik ook de oude sponsorkleding van Dames 1 een mooie nieuwe bestemming te geven ! Voor meer informatie zie www.wingsofsupport.org

Linda de Bruin-Geuzinge