header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
26

H1 dwingt thuis gelijkspel af tegen Kraaien: 2-2

Op een zonovergoten zondag ging  het eerste Herenteam van Hisalis de sportieve strijd aan met de bezoekende Kraaien uit Wijdewormer om de overwinning van vorige week een passend vervolg te geven.  Het was SUPER SUNDAY bij Hisalis, dat wil zeggen dat alle senioren teams thuis spelen, daardoor was er veel publiek om te genieten van het voorjaar en de wedstrijden. De Kraaien staan enkele posities boven Hisalis in de ranglijst zodat er punten in het verschiet lagen.

"Volle bak spelen en de Kraaien niet in hun spel laten komen" was de korte samenvatting van de voorbespreking door coach Thomas Prinsen, opgetekend uit de mond van teammanager Kees van Schieveen Sr. De opdracht aan de aanvallers was om zich vanaf het fluitsignaal 100% te geven om zo de tegenstander direct onder druk te zetten. Dit zorgde voor een felle opening van de wedstrijd. 

De Kraaien leken dezelfde tactiek te willen toepassen. De eerste fase van de wedstrijd ging gelijk op, maar het eerste schot op doel was voor Hisalis, gekeerd door de keeper van de Kraaien. Ook het tweede schot was voor Hisalis maar ging over. Na een klein kwartier kregen de Kraaien hun eerste strafcorner van de velen die nog volgden deze wedstrijd. Keeper Flip van ‘t  Pad Bosch stond echter op scherp en wist zijn doel schoon te houden, ook bij verschillende veldaanvallen waarvan er één maar net naast ging.

Net toen de structuur bij Hisalis wat verloren leek tegen het einde van de eerste helft, wist het middenveld een mooie opening te creëren en lanceerde Dorus Sporken die zijn aanval met succes  kon afronden: 1-0. In de tweede helft voerden de Kraaien de druk op en dit resulteerde al snel in strafcorner voor de bezoekers. Hisalis wist het gevaar in eerste instantie af te wenden maar al vrij snel zijn het toch de Kraaien die de gelijkmaker scoorden vanaf links.

Hisalis ging met veel energie op zoek naar de voorsprong en via een actie van Sporken kreeg Hisalis zijn eerste strafcorner. Andi Lehmann’s tip in na zijn een-tweetje ging maar net naast. De Kraaien maakten goed gebruik van een snelle counter en kregen ook een strafcorner mee. Dit keer werd gekozen voor een variant over rechts waarbij de keeper gepasseerd werd met een hard schot in de linkerhoek: 1-2 achter.

Hisalis drong aan maar werd diverse keren teruggefloten door de arbitrage wat een aantal spelers leek af te leiden van het speelplan. Toen volgde een uitbraak over rechts door Dorus Sporken, nadat hij meters gemaakt heeft sneed hij de cirkel in legde vlakbij de keeper gekomen de bal terug op Michael Post die gedecideerd de gelijkmaker scoorde. Toonde Hisalis voldoende stamina en kon het net als vorige week doordrukken? 

Er volgden meerdere aanvalsacties van Hisalis over beide zijden van het veld maar zonder resultaat. De Kraaien kwamen terug met een sterke slotfase waarin ze nog drie strafcorners kregen maar ook zij kwamen niet meer tot scoren. Beide teams leken niet tevreden met het resultaat, maar gezien het spelbeeld was het gelijkspel terecht. De ploeg van Prinsen pakte inmiddels de derde wedstrijd na de winterstop op rij belangrijke punten.

Bijlage

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.