header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
16

Dames 1 overklast Kraaien met 0-7

Na het verlies van vorige week was Hisalis Dames 1 vastbesloten om niet alleen punten maar ook veel doelpunten te gaan pakken tegen de Kraaien. De spitsen Tess van Bochove en Anne van Tol gingen direct op jacht, en al heel snel speelde Anne de keeper van Kraaien uit en scoorde de 0-1 met een zorgvuldig geplaatste push op doel. Dat kunststukje herhaalde ze nog een keer en in de tweede helft reageerde ze heel attent op een snoeiharde pass van Loeke Nieuwenhuis; via haar tip in ging de bal hoog het net in.

Ondanks hun lage positie in de competitie toonden de dames van de Kraaien hun goede mentaliteit door te blijven strijden en ook bij niet-balbezit te gaan voor elke bal. Daarom kon Hisalis het zich niet te veroorloven te verslappen. Twee meisjes uit de B1, Judith Bakker (debuterend) en Linde de Haas, speelden daarbij een belangrijke rol en maakten een goede indruk door hun solide spel.

Tess van Bochove maakte twee velddoelpunten door telkens dwars door de verdediging te slalommen met handige stickbewegingen en haar doorzettingsvermogen. Jolien maakte het feest compleet door haar strafcorner te nemen met een stuiterende flats die onhoudbaar tussen keeper en lijnstopper door ging.

De tweede helft was Hisalis erg bezig was om zo veel mogelijk doelpunten te scoren en daardoor ging wat van de rust in het spel verloren, maar dit verhinderde niet dat het saldo van Hisalis door deze goede wedstrijd goed werd opgehoogd.