header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Maa
10

Selectietrainingen junioren-elftallen seizoen 2015/2016

Evenals vorig jaar zal het samenstellen van de prestatieteams (voor seizoen 2015/2016) primair plaatsvinden door middel van zogenaamde selectietrainingen. Lees dit bericht daarom goed door want het bevat belangrijke informatie over de werkwijze. Gezien de hoeveelheid tekst alsmede enkele beperkingen in de Hisalis App raden we iedereen aan dit artikel via de website te lezen.

De datums van de diverse selectietrainingen staan onderaan dit bericht vermeld.

De Technische Commissie (TC) is verantwoordelijk voor de selectietrainingen. Bij de teamsamenstellingen kijken we vooral naar de ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden van individuele spelers. Het is verder van belang dat iedereen de kans krijgt om zoveel mogelijk op zijn of haar eigen niveau te spelen.


Goed om te weten:
  • Op de dagen dat er selectietrainingen zijn vervallen veel reguliere trainingen. Exacte berichtgeving hierover volgt via de website. In overleg kunnen trainers, teams en TC aanvullende afspraken maken over trainingen.
  • Alle selectietrainingen vinden (in principe) plaats op veld 1.
  • Als een speler mee mag doen met de plaatsing-selectietrainingen dan is deelname aan beide trainingsdagen verplicht.
  • Het eerste team is normaal gesproken het sterkste team in een lijn. Bij grotere meisjeslijnen kan sprake zijn van een tweede selectieteam. Zowel in het eerste als in het tweede team kunnen eerstejaars en tweedejaars spelers worden geplaatst. Selectie is dus grotendeels op "sterkte”. Voor opvolgende teams gaan andere aspecten meespelen (vriendinnen, leeftijd, enzovoort).
  • Selecties blijven in principe het gehele seizoen "open”. Er kunnen dus wijzigingen plaatsvinden in bijvoorbeeld de herfst- en/of kerstvakantie.
  • In de 3e week van mei (18/5-24/5) worden de voorlopige teamindelingen voor zowel de selectie- en breedteteams op de website bekend gemaakt. Eventuele vragen hierover kunnen per e-mail worden gericht aan [email protected].
  • Direct na het laatste competitieweekend (30/31 mei) starten alle trainingen in de nieuwe samenstellingen. De trainingen (voor alle teams) gaan door tot eind juni!
  • Trainingen voor de selectieteams starten weer op maandag 17 augustus. Voor alle andere teams (dus ook de jongste jeugd) starten de trainingen op maandag 24 augustus.
  • Na het lezen van alle informatie toch nog vragen over de selectietraining? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Selecties voor jongens D t/m B:

Voor de jongenslijnen zijn er plaatsing-selectietrainingen volgens het onderstaande schema (Hisalis App: zie bijlage). Tijdens deze trainingen bepalen we de teamsamenstellingen voor volgend seizoen. Om tot evenwichtige teamsamenstellingen te komen is deelname aan deze twee trainingen in principe verplicht.

Als een speler afziet van deelname aan de selectietrainingen dan is het aan de TC en/of lijncoördinator om hem (in overleg met coach/trainer) in te delen. We verzoeken spelers die niet mee willen doen dit per e-mail ([email protected]) aan ons door te geven.

Omdat er volgend seizoen maar één jongens A team zal zijn is er voor deze lijn geen selectietraining.

Let op: de huidige tweedejaars-E spelers nemen dus 'verplicht' deel aan de selectietrainingen voor de D-lijn.Selecties voor meisjes D t/m A:

Bij de meisjes lijnen werken we gezien de grotere aantallen met een aangepaste methodiek (zie schema hieronder, of bijlage in de Hisalis App). De TC maakt een voorselectie van speelsters die direct mogen deelnemen aan de plaatsing-selectietrainingen. De basis hiervoor zijn onder meer eigen waarnemingen, TIPS gegevens, beleid en waar nodig aanvullende feedback van trainers en coaches. De speelsters die direct mogen deelnemen aan de plaatsing-selectietrainingen krijgen hierover per e-mail bericht.

Speelsters die op 16 maart 2015 geen bericht hebben ontvangen dat ze in de voorselectie zijn opgenomen kunnen meedoen aan de zogenaamde open selectietraining. Na afloop van deze open selectietraining kunnen talentvolle speelsters een "wildcard” verkrijgen waarmee zij alsnog deel mogen nemen aan de plaatsing-selectietrainingen. Speelsters kunnen zich tot woensdag 25 maart 2015 inschrijven voor deze open selectietraining. Stuur hiertoe een e-mail aan [email protected]. Vermeld duidelijk je voor- en achternaam, je lidmaatschap-nummer en in welk team je nu speelt.

Als spelers afzien van deelname aan de selectietrainingen dan is het aan de TC en/of lijncoördinator om in overleg met coach/trainer tot een indeling te komen.

Let op: de huidige tweedejaars-E speelsters kunnen/mogen dus deelnemen aan de selectietrainingen voor de D-lijn.Keepers D t/m A:

Keepers worden in alle lijnen door de keepertrainers geselecteerd. Zij worden hier later over geïnformeerd. Ben je nog niet bekend bij de keepertrainers, maar wil je wel keeper worden, stuur dan een e-mail naar [email protected].


Kinderen die volgend jaar in de F of E jeugd uitkomen:

Jongens en meisjes die op basis van hun leeftijd volgend seizoen in de F of E jeugd blijven vallen buiten de selectietrainingen.


Beoordeling van spelers en teamsamenstelling:

De spelers worden tijdens de selectietrainingen beoordeeld door drie onafhankelijke observatoren alsmede de trainers die de selectietraining verzorgen. Bij de trainingen is aanvullend een afvaardiging van de TC aanwezig; in ieder geval altijd de desbetreffende lijncoördinator. De uiteindelijke teamindelingen worden gemaakt door de observatoren. Bij twijfel wordt bij de huidige trainers en coaches om aanvullende feedback gevraagd.
 

Datums voor de PLAATSING-selectietrainingen jongenslijnen:

Belangrijk: deelname op basis van leeftijd in seizoen 2015/2016
 
Jongens-D:

1e training: donderdag 9 april 18:00-19:30
2e training: maandag 13 april 18:00-19:30

Jongens-C:

1e training: vrijdag 10 april 18:00-19:30
2e training: vrijdag 17 april 18:00-19:30

Jongens-B:

1e training: vrijdag 10 april 19:30-21:00
2e training: vrijdag 17 april 19:30-21:00
 

Datums voor de OPEN-selectietrainingen meisjeslijnen:

Belangrijk: deelname op basis van leeftijd in seizoen 2015/2016

Meisjes-D: maandag 30 maart 18:30-20:00
Meisjes-C: dinsdag 31 maart 19:00-20:30
Meisjes-B: woensdag 1 april 18:30-20:00
 

Datums voor de PLAATSING-selectietrainingen meisjeslijnen:

Belangrijk: deelname op basis van leeftijd in seizoen 2015/2016
 
Meisjes-D:

1e training: woensdag 8 april 18:00-19:30
2e training: woensdag 15 april 18:00-19:30
 
Meisjes-C:

1e training: dinsdag 7 april 18:00-19:30
2e training: dinsdag 14 april 18:00-19:30
 
Meisjes-B:

1e training: dinsdag 7 april 19:30-21:00
2e training: dinsdag 14 april 19:30-21:00

Meisjes-A:

1e training: woensdag 8 april 19:30-21:00
2e training: woensdag 15 april 19:30-21:00

Bijlage

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.