header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
26

Hisalis D1 floreert tegen Purmerend met een 4-1 overwinning

Het eerste damesteam van Hisalis trad aan tegen Purmerend,  de nummer twee in de competitie. In de eerste fase van de wedstrijd leek Hisalis wellicht wat geïntimideerd door de tegenstander, die hier gebruik  van maakte en het openingsdoelpunt scoorde. Hisalis was echter niet van plan om zich te voegen naar de tegenstander en al na een paar minuten wist Anne van Tol met een fraai uitgespeeld doelpunt de stand gelijk te trekken. Jolien van Schieveen voorkwam een vrijwel al geteld doelpunt door met een soort spagaatactie de bal van de  eigen doellijn weg  te werken.

Coach Martijn van Minderhout praatte zijn team in de pauze bij over het vinden van de zwakke plekken bij Purmerend en het meer doordrukken van zijn eigen ploeg. Sterk gemotiveerd kwam Hisalis het veld weer op en binnen tien minuten werd het team voor hun inzet beloond: Lindy Out bracht de bal langs de achterlijn naar binnen, gaf de bal aan Tess van Bochove die hem naar Sophie van der Linden kaatste die hem met een hard backhandschot in de verre hoek sloeg: 2-1.

Een kwartier later ging van Bochove voor eigen kansen: vanuit een onmogelijk lijkende kleine hoek sloeg ze de bal langs de verbouwereerde keeper die een voorzet verwachtte. Purmerend probeerde met een tegenoffensief de achterstand om te bouwen, maar een gevaarlijke aanval werd met kunst en vliegwerk door Anne van Tol en Loeke Nieuwenhuis van de lijn gehaald. Ook Hisalis keepster Laura Vos speelde een solide wedstrijd waarbij ze haar team meermalen uit gevaarlijke situaties wist te redden door actief op te treden.

Manon Rietbroek maakte tegen het eind van de wedstrijd nog een indrukwekkende solo over het middenveld waarbij ze minimaal drie tegenstanders dolde. Rietbroek rondde haar actie af met een strakke pass naar Sophie van der Linden die met een fraai lobje over de keepster van Purmerend de eindstand op 4-1 bepaalde. De keepster wist vervolgens haar emoties niet te beheersen en werd na het gooien van haar stick door de coach gewisseld zodat Purmerend met een vliegende keep de wedstrijd uit moest spelen. Mini van de week Liz van der Meet riep Jolien van Schieveen uit tot woman of the match wegens haar uitstekende verdedigende werk.