header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
26

Koploper Purmerend houdt huis tegen H1 op thuisbasis: 1-7

Hisalis Heren 1 ontving in eigen huis koploper Purmerend, een team dat al vijf jaar in ongeveer dezelfde samenstelling speelt en daardoor zeer ervaren en solide is. Dit bleek ook toen in de eerste helft de tegenstander twee keer wist te scoren zodat Hisalis met een 0-2 achterstand de rust in ging. De tweede helft trad er licht herstel op bij de thuisploeg. De achterhoede bouwde een snelle aanval op vlak langs de linkerlijn, en wist met een harde pass Dorus Sporken te bereiken. Sporken gaf vanaf rand cirkel de bal scherp op de mee ingekomen Michael Post, maar zijn harde schot werd gekeerd door de sterk spelende keeper.

Tien minuten daarna werd de defensie van Hisalis op het verkeerde been gezet door slim spel van de tegenstander. De toen geheel vrijstaande aanvaller kon  vanaf diep links zijn pass ongehinderd op zijn spits plaatsen die de bal beheerst het doel in wist te tennissen. Hetzelfde trucje herhaalde Purmerend binnen vijf minuten en toen stond het opeens 0-4.  Een mooi ingeschoten strafcorner van Hisalis werd nog terecht afgekeurd omdat de bal niet buiten de cirkel was geweest.  De strafcorner daarna werd door Dirk Jan Remmerswaal slim op aangever Maarten Verspoor geplaatst die de bal attent op de plank tikte: 1-4.

Chris Peeters wist door zijn snelle uitlopen nog enkele strafcorners onschadelijk te maken, maar desondanks scoorde Purmerend nog drie keer met zijn sleeppushspecialist: twee keer boven het hoofd van de lijnstopper en 1 keer verrassend laag op de plank aan de andere kant.  Peeters moest nog 5 minuten het veld af met geel wegens praten. In de laatste minuut van de wedstrijd leek Purmerend nog de 1-8 te maken maar de snoeiharde backhandslag was het eerste slag op doel dus dit doelpunt werd terecht teruggedraaid. Na de bijbehorende commotie konden beide teams bijkomen in het clubhuis.