Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
12

H1/D1 verliezen uit-wedstrijden (12 oktober)

Op een heerlijke nazomermiddag trad Hisalis aan tegen hekkensluiter Abcoude uit.Wellicht nog wat in de roes van de prachtige overwinning van vorige week leek Heren 1 niet scherp te starten, dit resulteerde in een vrij snelle achterstand. Gelukkig vonden de bezoekers weer aansluiting door de gelijkmaker van Hidde Kuiper.

Dit herhaalde zich: halverwege de eerste helft scoorde Abcoude de 2-1 en daarna bracht het doelpunt van Dorus Sporken weer opluchting bij Hisalis. Net voor rust maakte de thuisploeg de 3-2 zodat Abcoude iets gemakkelijker de rust in ging. Bij de tegenstander leek de hoop op een mogelijke overwinning te groeien en dit gaf het team vleugels in de tweede helft. Abcoude reageerde fel op elk duel en maakte de 4-2 en vervolgens de 5-2 al na korte tijd na rust. Hisalis had moeite met het spelen op het waterveld en miste ook de rust van afwezige routinier Dirk Jan Remmerswaal.

Wat goed ging was het opvangen van de zeer vele strafcorners die Hisalis tegen kreeg. De snelle Chris Peeters wist er twee uit te lopen en Sven Cozijn stopte een kogel op de lijn, hierdoor werd verdere schade voorkomen. Ook Maarten Verspoor speelde een solide wedstrijd. Na een week rust wegens herfstvakantie zal Hisalis thuis tegen Purmerend gebrand zijn op een overwinning, maar dat zal niet eenvoudig worden tegen deze nummer twee in de ranglijst.

Dames 1 Catwijck verslaat in eigen huis Hisalis met 5-1

Dames 1 van Hisalis speelde op een prachtige nazomerdag uit tegen streekgenoot Catwijck. Deze ploeg staat enkele posities hoger in de ranglijst dan Hisalis, en dat bleek ook tot uiting te komen in het spel.

Wat Hisalis ook probeerde, de tegenstander had overal antwoord op en wist met gedegen spel de wedstrijd te domineren. Nathalie Rietkerk had nog een heel mooie scoringskans in de eerste helft maar de bal ging net naast.

Na rust consolideerde Catwijck de al opgebouwde voorsprong en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Voor een verrassing zorgde de 15-jarige invalster Nikki van der Kroft uit Meisjes B1 door in de tweede helft de 5-1 te scoren zodat Hisalis met opgeheven hoofd het veld kon verlaten.