header foto header foto header foto header foto
 
Activiteiten Mei
28

De allerlaatste WK-hockey updates!

Nog maar een paar dagen tot de start van de Rabobank Hockey World Cup 2014! In deze update weer de allerlaatste nieuwtjes over dit mooie evenement. Wil je helemaal up to date blijven in de komende periode? Via de Facebook pagina van het WK-hockey heb je een short-cut naar al het nieuws, prijsvragen en natuurlijk veel foto en filmmateriaal van het evenement. Je kan uiteraard ook alles volgen via Twitter.

De laatste WK-filmpjes kan je natuurlijk op YouTube terugvinden. Vergeet ook zeker niet de mooie documentaire van Mart Smeets over onze hockeymannen "Het andere Oranje en de andere bondscoach" te bekijken. Om alvast helemaal in de stemming te komen is de documentaire Goud! (2006) ook een absolute aanrader. Na een moeizame start kan de Olympische formatie van Marc Lammers toch de droom waarmaken!

Ben je binnenkort in Den Haag? Dan mag een bezoekje aan het hockeyplein zeker niet ontbreken! Van ’s ochtends tot ’s avonds is er een energiek, internationaal en verrassend programma dat zonder meer de moeite waard is!

Kyocera Stadion volop in gebruik!


Verschillende internationale teams hebben inmiddels getraind in het Kyocera Stadion. De Zuid-Afrikaanse vrouwen kregen woensdagochtend de primeur. Voorzitter van het organisatiecomité Heleen Welschen verwelkomde de internationals. De vrouwen begonnen de training met hun kenmerkende warming up op muziek, natuurlijk onder aanvoering van Stockey. Coach Giles Bonnet: "We zijn onder de indruk van de faciliteiten in het stadion en de geweldige sfeer die het uitstraalt. We kijken ernaar uit om hier het WK te spelen!"
Bekijk hier het filmpje van de aanleg van het WK-veld in het Kyocera Stadion.

Hockey Park: nog nooit zoveel entertainment!


Wie straks het terrein bij het Kyocera Stadion binnenkomt, zal zijn ogen uitkijken op Hockey Park. Nog nooit eerder was er bij een hockeyevenement zo'n groot oppervlakte aan entertainment, restaurants en winkels beschikbaar. Elk terras, elke tent, elke vlonder en elke hockeyfoto die je op Hockey Park tegenkomt, ligt of staat op zijn plaats dankzij Henk van Hoof en Kim Joosten. Zij coördineren de opbouw van het park. Dagelijks krijgen ze tientallen telefoontjes. Vragen over LED-lampen, vrijwilligers, vergunningen, brandweervoorschriften, je kunt het zo gek niet bedenken. Henk en Kim blijven er rustig onder. "Het is ontzettend leuk om te doen," zegt Kim. Hoewel ze al twee jaar bezig zijn met tekeningen en plannen, zijn zelfs Henk en Kim verrast nu Hockey Park er eenmaal staat. "Supergaaf," vindt Kim. "We worden er allebei heel blij van ja," zegt Henk op nuchtere toon. Lees hier het volledige interview.

Documentaire hockeymannen


Een uniek kijkje achter de schermen bij de Oranje-mannen, dat geeft de documentaire die Mart Smeets maakte over de voorbereiding van het team van Paul van Ass op het WK. Smeets filmde in de kleedkamer, op trainingskamp en tijdens de 4 Nations in Düsseldorf. Bekijk 'Het andere Oranje en de andere bondscoach'. Zin in nog meer WK-voorpret? Alle afleveringen van 'Warmlopen' van Omroep West zijn terug te kijken. Met interviews met spelers van Oranje, bezoekjes aan de clubs die WK-teams op bezoek krijgen en gezonde recepten van Pierre Wind.

Laatste kans: Beleef het WK als super suppoost!


Maak het WK van binnenuit mee, help mee als vrijwilliger! Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de functie van stadionsuppoost. Vrijwilligerscoördinator Jelle Spree: 'We hadden deze functie speciaal voor het allerlaatst bewaard, omdat het populair is. Je staat bijna met je neus op het veld, dichtbij de actie. Je helpt bezoekers die nog geheel onwetend zijn naar hun plek. Zo van: "Gaat u hier bij de derde rij naar rechts…”. Je bent echt een gastheer of gastvrouw. Leuk om te doen! Er zijn nog suppoosten nodig voor de eerste shifts van de dag, die tussen 9.00 en 15.30 uur, en dan vooral doordeweeks. Dan speelt Oranje niet, maar als je ten minste drie shifts werkt, krijg je een bonus: een kaartje voor een avondwedstrijd van één van de Nederlandse teams. Dan kun je dus zelfs naar Oranje kijken zonder dat je aan het werk bent! Schrijf je nu in!

Goed voorbereid naar het WK

Dagelijks komen 15.000 mensen naar het WK-complex. Om te zorgen dat alle bezoekers het terrein comfortabel en snel kunnen bereiken, zijn speciale parkeerterreinen ingericht en pendelbussen ingezet (ook vanaf metrostations). Je leest er hier meer over. Daarnaast is het belangrijk te weten dat de Rabobank Hockey World Cup 2014 een cashless event is. Je kunt nu al voorbereidingen treffen om te zorgen dat u straks makkelijk en snel kunt betalen. Klik hier voor meer informatie over cashless.

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.