Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
5

Heren 1 houdt voorsprong tegen Nieuwkoop niet vast: 2-2

Nieuwkoop staat 3 posities boven Hisalis, en de uitwedstrijd ging vorig jaar met 0-2 verloren, dus Hisalis was gewaarschuwd voor deze tegenstander. Het was daarom enigszins verrassend dat halverwege de wedstrijd Hisalis met 2-0 voorstond. Sven Cozijn scoorde twee keer: een sleeppush strafcorner en daarna een rebound van een strafcorner die er toen alsnog inging.

De laatste uitwedstrijd tegen Culemborg (2-5 winst voor Hisalis) had Cozijn ook al twee keer gescoord dus deze verdediger is de laatste tijd naast het uitvoeren van zijn verdedigende taken ook goed op dreef in het strafcornergebied.

Nieuwkoop leek uitermate getergd door deze onverwachte achterstand, en begon in de laatste 20 minuten een waar tegenoffensief waarbij Hisalis zwaar op eigen helft werd gedrukt. Het eerste tegendoelpunt van de bezoekers leek nog overkomelijk, maar de pressie nam toe en in het laatste kwartier kreeg Hisalis 4 strafcorners tegen.

Helaas voor de thuisploeg ging de laatste er via een variant via de stick van de keeper er toch nog in, terwijl Flip van ’t Pad Bosch met goede reddingen de eerste drie corners nog gekeerd had.

Uiteindelijk werd het dus toch nog een gelijkspel waarmee men vooraf waarschijnlijk al aardig tevreden mee zou zijn geweest. In ieder geval toch weer een punt binnen voor Hisalis