header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
11

Hisalis Heren 1 verslaat Zwaluwen in zinderende wedstrijd

De wedstrijd was nog paar minuten oud toen Hisalis een strafcorner mee kreeg. Deze werd echter niet goed verwerkt en de Zwaluwen profiteerden met een snelle counter over rechts, die resulteerde in een onverwachte openingtreffer van de bezoekers. 

Hisalis liet zich echter niet van de wijs brengen: kort daarna sloeg Dirk Jan Remmerswaal zijn steekpass loeihard vanaf de linkerkant cirkel naar de rechterpaal waar Jean Marck Lip de bal met een minimale maar precies gedoceerde beweging in het doel kon tippen: 1-1. 

De vreugde was echter van korte duur want de spits van de Zwaluwen speelde zich met een handige actie vrij van zijn verdediger en zijn harde backhandslag vanaf kop cirkel slipte onder de klomp van keeper Flip van ’t Pad Bosch door zodat het team weer op achterstand stond. 

Het werd nog erger toen dezelfde man van de Zwaluwen  de bal simpel laag op de plank wist te leggen na een uitgespeeld 1-2tje over rechts. Het getergde Hisalis ging vol in de tegenaanval en na een attente interceptie van Remmerswaal werd hij op volle snelheid van achteren neergehaald door zijn te trage verdediger en hij wond zich hier flink over op. 

Het adrenaline gehalte bij Hisalis steeg en de druk op het doel van de Zwaluwen werd verder opgevoerd. Karst van der Borg legde de bal met een fraai lobje bij Lip, die opnieuw volledig beheerst de bal over de keeper in het doel liftte, wat een ruststand van 2-3 opleverde. 

Bij terugkomst uit de kleedkamer werden de spelers verrast door een onverwachts winters tafereel: een enorme hagelbui had een witte deken over het veld gespreid, maar na overleg met de arbitrage werd besloten toch verder te spelen, nu met een oranje bal. Met als consequentie dat een kleurenblinde speler zich moest laten wisselen tot het weer mogelijk was om met een witte bal door te gaan. 

De Zwaluwen kwamen snel op 2-4, maar na een bizar eigen doelpunt van de laatste man van de bezoekers die de bal zonder directe druk in eigen doel sloeg ipv van voor het doel langs, wist Hisalis toch aansluiting te houden. De thuisploeg kreeg een strafcorner mee en Sven Cozijn legde zijn prachtige sleeppush onhoudbaar  in de rechterhoek 10cm boven de plank. 

Deze 4-4 leek al mooi, maar Hisalis ging duidelijk voor de winst en zette maximale druk op de bezoekers uit Utrecht, die tot ergernis van Hisalis steeds fysieker gingen spelen omdat ze het technisch niet konden winnen van hun tegenstander.

In de slotfase maakte Thijs Kwakkenbos  zich los van zijn direct verdediger en sloeg vanuit diep rechtsvoor de bal richting strafbalstip. De bal werd getoucheerd door een verdediger en kwam uit bij de steeds sterk spelende Remmerswaal, die de bal eerst controleerde en vervolgens hoog in het net sloeg. Dit fraaie doelpunt zorgde voor de zeer verdiende 5-4 overwinning.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis
Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.