header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
28

Culemborg en Hisalis houden elkaar in evenwicht met 3-3

Culemborg kwam 27 oktober op bezoek bij Hisalis op een stormachtige, maar zonnige namiddag. De wedstrijd begon met wat vertraging omdat de lading bladeren die naar beneden gekomen was het normale hockeyspel verhinderde. Na het geïmproviseerde bladruimen kwam de wedstrijd direct goed op gang. Beide teams hadden 8 punten, maar Culemborg een beter doelsaldo, bij winst zou Hisalis dus direct een plaats op de ranglijst stijgen.

Misschien was de thuisploeg iets te "eager” in de aanval, en door de ruimte die hierdoor ontstond wist Culemborg het eerste doelpunt te maken 0-1. Thijs Kwakkenbos werd hierbij door zijn directe tegenstander nogal onbehouwen met een hoge stick in het gezicht geraakt, en moest met een open wond onder zijn oog kort het veld af. De EHBO had het sowiso druk deze zondag met een vergelijkbare verwonding bij de veteranen eerder op de ochtend.

Enigszins beduusd nam Hisalis wat gas terug en met minder risico werd via het middenveld de aanval gecontroleerder opgezet. Joaquim Kessler greep zijn kans en zijn schot op doel telde, hoewel het niet helemaal zeker leek of de bal de doellijn wel gepasseerd was. In ieder geval gaf de gelijke stand meer vertrouwen en Menno Goertz zette kort daarop goed door waardoor zijn directe verdediger in een ultieme poging om deze aanval te stoppen de bal per ongeluk in eigen doel werkte: 2-1.

Tot grote frustratie van Hisalis boog Culemborg deze achterstand met twee slimme acties om in een 2-3 voorsprong bij rust. De tweede helft ging het spel voortdurend op en neer, Hisalis drong erg aan en kreeg diverse strafcorners mee maar wist niet te scoren. Culemborg raakte meer en meer in de verdrukking maar de stugge verdedigers en de goede keeper hielden het doel schoon. De inmiddels verbonden Kwakkenbos maakte nog een indrukwekkende solo over het halve veld, passeerde eigenlijk al de keeper maar zijn backhandslag ging via buitenkant paal uit. 

In de slotfase bracht Andy Lehmann vreugde voor zijn ploeg toen hij bij de laatste strafcorner de bal attent in de rebound van de slag van Kees in het doel werkte. De verdiende 3-3 werd met opgelucht gejuich ontvangen.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis
Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.