header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Okt
16

Info-avond spelbegeleiding (ouders Jongste Jeugd) op 29 oktober

Spelbegeleiding wat houdt dat eigenlijk in?

Iedere ouder wil zijn kind de kans geven te ontwikkelen in zijn/haar sport. Ontwikkeling stimuleer je door o.a. regelmatig en actief te trainen, maar ook door de juiste begeleiding van het spel tijdens de hockeywedstrijd.

Iedere hockeywedstrijd heeft een spelbegeleider nodig. Op advies van de KNHB vraagt Hisalis de ouders van de kinderen de rol van spelbegeleider uit te voeren. Om iedere ouder de kans te geven goed voorbereid op het veld te verschijnen, organiseren we op dinsdagavond 29 oktober een spelbegeleidersavond voor alle ouders van de jongste jeugdleden.

Het komt regelmatig voor dat de ouders verwachten dat de coaches de spelbegeleiding oppakken. Het combineren van begeleiden en coachen kan, maar is niet wenselijk. De spelbegeleider moet zijn aandacht goed bij het spel houden en kan niet onder tussen opletten of iedereen op de juiste plek staat en op de tijd om te wisselen.

Wanneer alle ouders zich inzetten als spelbegeleider, is iedereen twee tot drie keer per seizoen aan de beurt om bij de wedstrijd van je zoon of dochter het spel te begeleiden. Het begeleiden van een hockeywedstrijd is niet moeilijk en iedere ouder kan dit. Op de praktijkavond voor spelbegeleiding voor de jongste jeugd op 29 oktober gaan we in op de vragen van iedereen en geven we praktische tips.

Onderwerpen voor deze avond zijn:

– Intro: Wat gaan we doen vanavond
– Praktijk voorbeeld (Wedstrijd Hisalis ME8 – Hisalis ME1) max 25 minuten
– De rol van de spelbegeleider
– Spelregels
– Ervaringen uitwisselen
– Praktische tips voor spelsituaties

Alle ouders van jongstejeugdleden zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De spelbegeleidersavond op 29 oktober wordt georganiseerd in het clubhuis. De avond begint om 18:00u en duurt tot ongeveer 20:30u. Hierin gaan we om 18:30 voor circa 25 minuten naar buiten voor een praktijkvoorbeeld. Omdat we dit met jongstejeugd spelers doen, starten we vroeg op de avond. Het clubhuis is open vanaf 17:30u. De koffie staat voor je klaar. Wij rekenen op een grote opkomst.