header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
23

Dames 1 haalt geen punten bij Eemvallei, 1-8 verlies

Dit seizoen is het Hisalis Dames 1 team vrijwel volledig samengesteld uit de Meisjes A1 ploeg van vorig jaar. De gemiddelde leeftijd is circa  17 jaar, wat het een hele uitdaging maakt voor dit jonge talententeam om in 1 klap in de seniorencompetitie te starten. 

De openingswedstrijd van het seizoen begin september tegen Soest verliep echter buitengewoon goed; Loeke Nieuwenhuis scoorde die wedstrijd drie keer, 1x uit rebound strafcorner en twee velddoelpunten. Het vierde doelpunt werd gemaakt door Nathalie Rietkerk zodat direct een eerste winstpartij in de boeken geschreven kon worden. Vorige week thuis ging het wat minder soepel tegen Zeewolde, waar een 0-3 verlies ge├»ncasseerd moest worden. 

Deze zondag was Eemvallei in Amersfoort de tegenstander. Aangezien Heren 1 hier later op de dag ook moest spelen had Hisalis een bus gehuurd om de teams en aanhang naar Amersfoort te brengen. Dit was goed voor de stemming, en ook de eerste 20 minuten ging het team van Michiel Cosijn voortvarend aan de slag en was meermalen gevaarlijk voor het doel van Eemvallei. Het goed zetten van de press resulteerde in een strafcorner voor Hisalis die hard en beheerst door Tess van Bochove op de plank werd  geslagen. 

Na deze voorsprong leek het of de bezoekende ploeg de scherpte verloor, en door wat miscommunicatie in de verdedigende organisatie kon de gevaarlijke spits van Eemvallei meerde malen in stelling gebracht worden. Dit resulteerde in een opeenvolging van doelpunten voor de thuisploeg. Enkele treffers uit strafcorners leken dubieus door vermeend afhouden wat niet zo gezien werd door de arbitrage, maar de uiteindelijke overmacht van Eemvallei was duidelijk. 

De volgende thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Alkemade zal zeker door dit jonge Hisalis team gebruikt worden om het thuispubliek te laten zien waartoe ze allemaal in staat zijn.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC HisalisSponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.