header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
23

Heren 1 met volle winst naar huis vanuit Eemvallei

De openingswedstrijd van het nieuwe hockeyseizoen was twee weken geleden tegen Soest, waar met 4-4 gelijk gespeeld werd. Vorige week thuis kreeg het team van coach Patrick Peeters flink klop van Mijdrecht, dat Hisalis met 0-5 aan de kant zette. Deze zondag speelden de mannen wederom uit, nu bij Eemvallei in in Amersfoort, de voormalige Bunschotense hockeyclub.

Heren 1 is een mix van routiniers en jonge honden, die deze derde wedstrijd benutten om zich als groeiend team te laten zien. De eerst helft viel dat nog niet mee; ondanks duidelijk overwicht van Hisalis kwam Eemvallei halverwege op voorsprong na een uitgespeelde strafcorner. Jean Marck Lip wist nog in vliegende vaart vanuit de lucht diep links een backhand voorzet op de inkomende Thijs Kwakkenbos te geven, maar de hoge bal kwam op diens borst en kon niet gecontroleerd worden. Karst van der Borg sloeg nog twee strafcorners boven de plank zodat het team getergd met 1-0 achter de rust in moest.

Enkele minuten na de hervatting kreeg Hisalis opnieuw een strafcorner, en ditmaal legde van der Borg de bal snoeihard op de plank. Kort daarna wist Jean Marck Lip met een lange pass de hardwerkende Thijs Kwakkenbosch te vinden, die zonder aarzelen hoog in de korte hoek de 1-2 aantekende. Nog even later herhaalde van der Borg zijn strafcorner actie zodat de bezoekers binnen 10 minuten opeens op een terechte voorsprong van 1-3 stonden.

Keeper Flip van ’t Pad Bosch wist nog met meerdere snoekduiken ballen vanuit strafcorners en andere aanvallen uit zijn doel te houden, zodat telkens opnieuw de eigen counteraanval kon worden opgebouwd. De zevende strafcorner voor Hisalis eindigde in een slalommetje richting doel door Karst van der Borg, en het wippertje over de keep werd door de attent meegekomen Andreas Lehmann eenvoudig naar binnen geveegd, 1-4.

Tien minuten daarna kreeg Dirk Jan Remmerswaal alle ruimte voor een harde backhandslag op doel. Die werd in eerste instantie gekeerd door de keeper maar in de rebound zeer knap in het doel gelegd vanuit een kleine hoek door de mee ingekomen Floris Verheij. Dit doelpunt bepaalde de uitslag op 1-5 voor Hisalis wat in het zonnetje in Amersfoort aangenaam gevierd kon worden.