header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Sep
18

Beginnerscursus start donderdag - laatste kans om mee te doen!

Op donderdag 3 oktober start H.C. Hisalis met een nieuwe editie van onze inmiddels zeer populaire beginnerscursus. Ook dit jaar zal het mogelijk zijn om in acht weken tijd de beginselen van het hockey aan te leren!

Het motto van de cursus is - net als in de eerdere edities - leren door te doen. We gaan dus acht weken met de stick op het veld aan de slag. Je leert alle belangrijke basistechniek zoals het aannemen, drijven en keren, en natuurlijk de diverse slagtechnieken zoals de push, flats en lange slag. We leggen je daarnaast ook stapsgewijs alle spelregels van het hockey goed uit.

Iedereen met een gezond gestel en sportieve instelling kan, ongeacht geslacht of leeftijd, met de cursus meedoen. Als doelgroep richten we ons primair op ouders van kinderen die bij de club hockeyen, en dit jaar in het bijzonder de vaders. Uiteraard kunnen vrienden, familie, buren, huisgenoten of collega's die het hockeyspel willen leren natuurlijk ook meedoen. De cursus is dus niet alleen lekker sportief, maar je zal ook zeker veel nieuwe mensen leren kennen.

Van oud-cursisten horen wij vaak dat zij met veel meer plezier naar het spel van de kinderen zijn gaan kijken. Daarnaast is het volgen van de cursus ook een mooie opstap om een eventuele ambitie als coach of scheidsrechter verder in te gaan vullen. 

Mocht je bevattelijk blijken voor het hockeyvirus, dan is het volgen van de cursus ook een ideale opstap om mee te gaan doen met onze trimhockey-groep. De manier om je techniek na de cursus eventueel verder uit te bouwen.

Een eigen stick is voor het volgen van de cursus niet nodig; de ervaring leert wel dat veel mensen een eigen stick prettiger vinden dan een leenstick. Het dragen van scheenbeschermers is verplicht. Een bitje is zeker aan te raden, evenals sportschoenen. Deze zijn bij voorkeur geschikt voor kunstgras. Verder is sportieve kleding natuurlijk noodzakelijk.

De cursus kost eenmalig 25 euro; de eerste les is op donderdag 3 oktober. We gaan dan acht weken achter elkaar (met uitzondering van de herfstvakantie) op donderdagavond van half negen tot tien uur aan de slag (*).

Na de training is doorgaans de bar open zodat er onder het genot van een drankje door de liefhebbers nog kan worden nagepraat.

Wil je meedoen? Schrijf je dan eenvoudig in door een e-mail te sturen naar [email protected].

Met vriendelijke groet,
Organisatie beginnerscursus H.C. Hisalis

De deelnemers van eerdere cursusedities nodigen we in het bijzonder uit om het spelletje met ons weer op te pakken!

(*) bij zeer veel aanmeldingen maken we twee groepen.

Bijlage