header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Sep
10

Veldafscheidingbuizen

Op veld 1 en veld 2 zijn per heden veldafscheidingsbuizen aanwezig. Het zijn zeer lichte, maar tevens zeer sterke buizen die heel makkelijk in de breedte van een veld zijn te leggen. Hiermee is het trainingsveld zeer snel in twee delen af te bakenen. Ze zijn dus met name geschikt voor de trainingen op halve velden. De buizen worden overigens door Bondsscheidsrechters binnen de hekken van het veld geaccepteerd.

De veldafscheiders bieden enkele belangrijke voordelen. Ballen van een trainer blijven aan zijn/haar kant van het veld, en net zo belangrijk: een bal rolt niet zomaar een oefening van een andere trainer in. Een belangrijke verbetering qua veiligheid! Immers, het voorkomt struikelen over een onverwachte bal vanuit een andere training. Een vaak voorkomend probleem dat de hockeyballen van teams bij een ander team terecht komen is hiermee ook opgelost. Kortom, makkelijk, veiliger, minder opruimtijd en effectiever.

Het is niet noodzakelijk om de veldschijding vast de maken aan het hek rondom het veld. De ervaring leert dat de veldscheiding goed op zijn plaats blijft liggen. Doordat de buis zeer licht is kan iedereen hem ook weer makkelijk van het veld halen (of aan de zijkant of achter het doel leggen). De veldscheiders zijn in circa dertig seconden opgeruimd of geplaatst. Omdat het totale gewicht minder dan vijftien kilo is, is de buis ook makkelijk door jeugdleden te hanteren. Binnenkort zullen nog extra handvatten worden gemonteerd zodat (ver-)plaatsen nog eenvoudiger zal worden.

Ondanks dat de buizen erg sterk zijn willen we toch iedereen verzoeken om niet op de buizen te gaan staan. We willen in het bijzonder de trainers vragen hier goed toezicht op te houden.

Gerelateerde nieuwsberichten

UPDATE Trainingschema seizoen '23 - '24!!

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.