header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie Jun
29

Indeling JongsteJeugd Hisalis seizoen 2013/2014

Beste jongens, meisjes en ouders,

Bijgaand vinden jullie de teamindeling voor de JongsteJeugd (F t/m D8) voor het seizoen 2013-2014. De indeling is tot stand gekomen op basis van informatie van de huidige coaches.

Binnen de jongstejeugd wordt niet op sterkte geselecteerd. Wij proberen zo veel mogelijk gelijkwaardige teams in een leeftijd te maken. Dus met een brede mix aan verschillende niveaus in een team. Dit maakt het mogelijk om gedurende het seizoen bij de jongstejeugd nieuwe jongens/meisjes in bestaande teams te laten instromen. De ervaring leert dat deze nieuwe jongens/meisjes op deze manier snel hun "achterstand" in halen. Verder is het ook gebruikelijk om in deze leeftijd de teams te laten rouleren. Op deze manier zie je veel verschillende hockeystijlen en wordt je gedwongen je iedere keer aan te passen aan de situatie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de spelers.

Nog belangrijker dan de ontwikkeling, is het spelplezier bij de jongstejeugd. Vandaar dat we er bij de nieuwe indeling op letten dat je niet in je eentje in een nieuwe team terecht komt. We houden rekening met goede vriendinnen en carpoolafspraken van ouders waar mogelijk. Hierover winnen wij actief informatie in bij de coaches.

Je zult zien dat naarmate de kinderen ouder worden, wij meer letten op hockeyniveau. Echt selecteren en werken met selecties doen we pas vanaf de junioren (D11), maar naar mate de kinderen ouder worden hebben ze vertrouwde clubjes en wordt het niveauverschil groter. Als het niveauverschil te groot wordt, dan beinvloed dat het speelplezier. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Bij de oudere teams zullen we de nieuwkomers dan ook initieel laten instromen in de 'lagere' teams. In de F en de E kijken we meer naar het meetrainen en spelen met vriendinnen.

Mocht u vragen hebben over de teamindeling voor de jongstejeugd seizoen 2013-2014 dan kunt u per mail bij ons terecht..

De trainers en trainingstijden worden later bekend gemaakt.

Met vriendelijke groet,
Hans Omvlee en Robbert Sprenkeling.
Coordinatoren Jongstejeugd Hisalis

Bijlage

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.