header foto header foto header foto header foto
 

Spelercategorieën

Alle leden zijn conform de richtlijnen van de KNHB ingedeeld in leeftijdscategorieën. De peildatum om te bepalen in welke leeftijdscategorie men speelt is 1 oktober. De indeling is op hoofdlijn onder te verdelen in het Jongste Jeugd hockey,  Junioren hockey en het Senioren hockey (18+). Aanvullend bieden wij het zogenaamde G-Hockey aan voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Voor aanvullende informatie kunt u zich wenden tot:

 • Jongste jeugd: Ronald Walthaus (06-51514920), Elles Kruid (06-48116482), Lisa Dubois (13688214) en Bram Wolters
 • Meisjes junioren: Natasja van Dam (06-22808753) en Astrid van Leeuwen (06-40165999)
 • Jongens junioren: Constant Vink (06-41491827) en Tjeerd van der Mark (06-30074400)
 • 18+ (senioren/veteranen/trimmers): Ellen Zandbergen (06-10712118) en Anje Hepkema (06-51212325)
 • G-Hockey: Maarten Knaap (06-41589121)


Jongste jeugd

Algemene informatie over de Jongste jeugd is hier te vinden.

Funkey: Voor kinderen van vier of vijf jaar. Funkey is een brede sporttraining die als voorbereiding voor het hockeyspel gevolgd kan worden. Tijdens een Funkey training worden verschillende spelvormen angeboden, met en zonder bal. Het gaat om bewegen, coördinatie en samenspelen. Funkey is geen hockey, en het wordt dus zonder hockeystick gespeeld. De leuke spelvormen zijn prima voorbereidende oefeningen om kinderen later sneller te leren hockeyen.

Tummen: Kinderen vanaf vijf jaar waarbij de allereerste beginselen van hockey worden aangeleerd (alleen training, geen competitie).

O8 (onder 8): Kinderen die zes jaar of ouder zijn, doch nog geen acht jaar. De O8-teams nemen nemen deel in een (zaterdag-) competitie, doorgaans in de vorm van "3 versus 3" wedstrijdjes. De KNHB faciliteert dit via een regionale ‘mini-’ competitie. Let op: in voorkomende gevallen zullen we zogenaamde "mix" teams (jongens en meisjes samen) formeren. Op deze leeftijd is het onderscheidende hockeyvermogen van jongens ten opzichte van meisjes minimaal.

O9/O10-teams: Kinderen die acht jaar of ouder zijn, doch nog geen tien jaar. In de O9/O10-leeftijd zijn er altijd aparte jongens- en meisjesteams. De O9 jeugd speelt in zestallen een districtscompetitie op een kwart veld. Meestal spelen de oudere kinderen (ten minste een deel) van het seizoen in een O10-competitie binnen het district (wedstrijdvorm met achttallen op een half veld).


Juniorenlijn

Algemene informatie over de Juniorenlijn is hier te vinden.

 • O12-jeugd (onder 12): tien jaar of ouder, doch nog geen twaalf jaar.
 • 014-jeugd (onder 14): twaalf jaar of ouder, doch nog geen veertien jaar.
 • 016-jeugd (onder 16): veertien jaar of ouder, doch nog geen zestien jaar.
 • 018-jeugd (onder 18): zestien jaar of ouder, doch nog geen achttien jaar.


Seniorenlijn

Algemene informatie over de Seniorenlijn is hier te vinden.

 • Voor spelers vanaf circa achtien jaar zijn er seniorenteams die op sterkte zijn ingedeeld. De teams heren-1 en dames-1 zijn de vlaggenschepen van de club.
 • Veteranen / veterinnen: voor sportieve dames en heren zijn er diverse veteranencompetities. De formele KNHB leeftijd voor de heren veteranen is 35 jaar (formele leeftijd dames: 30 jaar). Echter, het reglement van de KNHB staat toe dat een veteranenteam een beperkt aantal spelers kan inzetten van jongere leeftijd. In overleg kan dus van deze leeftijdsgrenzen worden afgeweken.
 • Voor ouders van jeugdleden of ex-hockeyers die wél eens per week willen hockeyen, maar geen mogelijkheid of ambitie hebben om bij de senioren of veteranen competitiewedstrijden te spelen, organiseren wij trimhockey training waar iedereen op zijn of haar niveau en in zijn of haar tempo gezellig kan hockeyen. Er is in deze groep ook de mogelijkheid om als senior het hockeyspel aan te leren. Doorgroei naar veteranen/veterinnen is eveneens prima mogelijk.


G-Hockey

G-hockey is bedoeld voor kinderen en jong volwassenen in de leeftijd vanaf ca. 10 jaar met een verstandelijke beperking. Verder is iedereen die zich bij ons thuis voelt ook van harte welkom. Zo kunnen bij voorbeeld ook kinderen met een stoornis op het autistisch spectrum bij ons meedoen. Bij het aanbieden van G-hockey is het motto: "gewoon doen wat gewoon kan en speciaal doen wat speciaal moet". U lees er hier meer over.

 

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.