Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
30

Heren 1 drukt door in 2e helft en wint met 2-1 van Woerden

Nieuws afbeelding

Hisalis was nog maar net begonnen aan de wedstrijd toen in een onbewaakt moment de spits van Woerden in de rebound na een strafcorner in de derde minuut de 0-1 scoorde. Woerden legde volle druk op Hisalis maar door rustig op te bouwen kwam de thuisploeg langzaam weer tot eigen spel. Meerdere strafcorners voor Hisalis volgden maar de keeper van Woerden was in uitstekende vorm en wist de ballen op alle mogelijke wijzen uit zijn doel te slaan en te schoppen.

Inmiddels speelden de teams in de stromende regen wat zorgde voor de nodige glijpartijen en gemiste passes. Hisalis keeper Pim Vreeken had nog een fraaie redding op de doorgebroken spits van Woerden en voorkwam een verdere voorsprong voor de tegenstander.

Langzamerhand lukte het Hisalis om de wedstrijd naar hun hand te zetten. De vanaf het middenveld opkomende Boudewijn Broersen sloeg de bal keihard in de cirkel, waar Hidde Kuiper attent de rebound van de keeper oppakte en de 1-1 op de plank legde. Woerden reageerde direct en haalde een strafcorner, Vreeken schopte de gevaarlijke bal met uitgestrekt been weg en Sven Cozijn zorgde voor de finale verdediging van de bal. In de slotfase van de eerste helft kwam Sam Hoekstra goed door het middenveld  van Woerden heen, maar hij werd door zijn te laat gekomen verdediger omver gekegeld voordat hij in de cirkel was, helaas werd dit slechts bestraft met een groene kaart. Invaller van de Jongens A1 Ties Flippo kreeg zijn speelminuten en draaide goed mee in het team.

De tweede helft werd beheerst door Hisalis en het was wachten op nog een doelpunt om dat te bevestigen. Toch werd het geduld van team, coach en toeschouwers nog lang op de proef gesteld omdat de keeper van Woerden alle aanvallen nog steeds wist te pareren.

Jurriaan Beelen zet aanval op en Sam van Tol legt bal op de plank

In de slotfase van de verregende wedstrijd kwam er opnieuw een goede aanval over de linkerkant van het veld door Hisalis. Aanvaller Jurriaan Beelen zette een tandje snelheid bij  in de cirkel en gaf vanaf de achterlijn een harde moeilijke pass voor om de Woerdense verdediging eindelijk te kunnen passeren. Spits Sam van Tol kreeg de harde voorzet kundig onder controle en wist de 2-1 in te tikken tot opluchting van het team en publiek. Maar Woerden zette alles op alles om toch in ieder geval nog 1 punt te halen, zodat het nog een zenuwslopende slotfase werd waarbij Hisalis zich op eigen helft liet vastzetten door het aanstormende Woerden.

Gelukkig deed de verdediging van Hisalis zijn werk goed en door de regen gedroegen ook nog allerlei ballen zich anders dan verwacht, zodat uiteindelijk Hisalis met de verdiende winst het veld afging.

Foto’s H1: Auke Hoekstra