Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
10

Heren 1 verliest uit van nummer 2 WFHC Hoorn: 6-1

Het eerste herenteam van Hisalis was bij WFHC Hoorn op bezoek. Om nog kampioen te kunnen worden wilde de thuisploeg absoluut winnen en Hoorn maakte  vanaf het begin het spel. Toch had Hisalis na een kwartier een mooie kans toen Sam Hoekstra een scoop van zeker 40 meter gaf, die keurig in de stick van Deniz de Jong kwam. Zijn aanval in de cirkel resulteerde in een strafcorner voor Hisalis maar helaas zonder resultaat. Keeper Pim Vreeken stopte nog enkele gevaarlijke aanvallen en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft maakte Boudewijn Broersen zelfs de 0-1 uit een strafcorner. Kort daarop kreeg Hoorn na een twijfelachtige belissing van de arbitrage een strafcorner tegen die de thuisploeg direct benutte: 1-1.  Na nog enkele aanvallen en strafcorners over en weer gingen de ploegen met gelijke stand de rust in.

In de tweede helft ging het al snel de verkeerde kant op voor Hisalis, binnen 10 minuten stond het 3-1 voor Hoorn uit een strafcorner en een strafbal na shoot op de doellijn. Hoorn bleef veel in balbezit en wist de score nog verder uit te bouwen tot 6-1.