Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
13

Heren 1 wint spannende wedstrijd tegen Gouda met 3-1

Na twee zware partijen tegen de top van de competitie die verloren gingen was het eerste herenteam van Hisalis erop gebrand om weer punten te pakken. Gouda was echter niet van plan om daaraan mee te werken en beide ploegen maakten het elkaar vanaf het eerste moment lastig. Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op en waren er al diverse spannende momenten waarbij Hisalis keeper Pim Vreeken enkele sterke reddingen demonstreerde.

Pas na 20 minuten spelen was er een kentering: Dirk Jan Remmerswaal onderschepte een bal van zijn tegenstander en omspeelde twee verdedigers om daarna de bal op volle snelheid maar beheerst in het doel van Gouda te leggen: 1-0. Bij de volgende strafcorner scoorde Sven Cozijn met een variant middels een harde push op de plank. Na zijn 2-0 kwam Cozijn nog meerdere keren in actie in combinatie met de uitblinkende keeper Vreeken om de aanvalsacties van Gouda af te slaan. Vlak voor rust slaagde Gouda er toch nog in om de aansluitingstreffer te maken vanuit de strafcorner: de sleeppush kwam genadeloos vlak en verrassend heel laag over de mat op de plank. Met 2-1 gingen de teams de rust in.

Na rust stond een opgeladen Gouda op de mat die het Hisalis direct weer lastig maakte. Maar weer redde keeper Vreeken zijn team door keer op keer zeer aanvallend op de bal te gaan wanneer een aanvaller van Gouda door de verdediging was gebroken. Halverwege de tweede helft kreeg Hisalis een vrije slag vanaf de zijlijn net achter de  23 meter lijn. Boudewijn Broersen sloeg met zijn gebruikelijke techniek de bal overwacht snoeihard van ver direct de cirkel in. Spits Hidde Kuiper stond attent klaar bij de strafbalstip en wist de schijnbaar onmogelijke harde bal met zijn stick nog te raken, zijn spectaculaire tip-in betekende de 3-1.

Sam Hoekstra haalde nog een bal van de doellijn wat anders een zeker doelpunt voor Gouda was en uitloperspecialist Jurriaan Beelen kon nog een strafcorner uithaal van de tegenstander voorkomen. Kuiper speelde in een overtal situatie diep de inkomende Koen Wubbe aan die liggend de bal in het doel van Gouda kon spelen. Maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat hier voorafgaand een overtreding door Hisalis was geconstateerd in een scoopaanname door de tweede scheidsrechter. De eindstand bleef 3-1 en uitblinker Pim Vreeken werd met ieders instemming tot man of the match verklaard.

foto's Heren 1: Henk Cozijn