28

Heren 1 wint nipt van hekkensluiter Tempo ’34 uit Rotterdam: 2-1

Heren 1 Hisalis wint nipt van hekkensluiter Tempo ’34  H1 uit Rotterdam: 2-1

Het was zondag gelukkig voor de teams wat bewolkt, zodat de temperatuur onder de 27 graden bleef zodat er geen 4 kwarten gespeeld hoefden te worden.

De stemming bij Hisalis was opperbest, omdat Dames 1 net met 8-0 van hun tegenstander had gewonnen, en Heren 2 met 6-5 na een zeer spannende wedstrijd. Het was dus Super Sunday bij Hisalis, een zondag waarop alle seniorenteams thuis spelen, zodat er dan altijd veel publiek is.

Ondanks de lage positie van de tegenstander van Heren 1, ging de wedstrijd gelijk op . De eerste strafcorner van Hisalis ging hoog in de touwen in plaats van op de plank, en werd dus terecht afgekeurd.  Halverwege de eerste helft kwam er een aanval van Hisalis over rechts na een goede interceptie van een uitname van Tempo. Bruno Juray sprintte het halve veld over met de bal, en scoorde uiteindelijk zelf door beheerst de bal eerst naar zijn backhand te verleggen en vervolgens die hard op de plank te slaan: 1-0.

Bij de volgende strafcorner van Hisalis trad sleepspecialist Sven Cozijn aan. Helaas voor zijn ploeg kwam zijn bal keihard via de linkerpaal weer in het veld terug en wist Tempo vervolgens uit te verdedigen. De razendsnelle uitbraak van Jurriaan Beelen  langs de rechterlijn in samenspel met Bruno Juray werd in de kiem gesmoord door affluiten van de arbitrage voor het einde van de eerste helft.

In de tweede helft besloot Hisalis meer rust in het spel te brengen, wat resulteerde in meerdere fraaie aanvallen. Opnieuw  liep Juray diep door tot op de achterlijn en gaf vervolgens hard voor op decimeters van de achterlijn. De mee opgekomen  Maarten de Wit kon de bal er attent in tikken: 2-0.

Aan het eind van de wedstrijd kreeg Tempo nog een strafbal mee door vermeend duwen van een Hisalisverdediger in de cirkel. Deze buitenkans werd verzilverd door de spits van Tempo. De eindstand bleef 2-1 ondanks aandringen van Hisalis.

foto's: Auke Hoekstra