Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
18

Strafcornerwapen van Noordwijk verslaat Heren 1 thuis: 1-6

De eerste thuiswedstrijd van Hisalis was tegen streekgenoot Noordwijk, dat vorig jaar uit de tweede klasse gedegradeerd is en vast van plan is om daar na dit seizoen naar terug te keren.  Hisalis Heren 1 speelt dit seizoen onder leiding van de nieuwe trainer-coach Tabe Roggeveen, afkomstig van HC Bennebroek.

De opening van het hockeyseizoen was vorige week  uit tegen Krimpen, waar in de laatste minuut net van verloren werd: 4-3. De wedstrijd van vandaag zou niet gemakkelijk worden, maar Hisalis was plan om alles op alles te zetten om een goede wedstrijd neer te zetten voor het thuispubliek.

Na tien minuten spelen sleepte Noordwijk de bal fraai hoog in het doel van Hisalis bij de eerste strafcorner. Kort daarop kreeg Hisalis nog een goede kans op de gelijkmaker maar de hoge backhandslag van Dirk Jan Remmerswaal ging net over het doel van Noordwijk. De volgende strafcorner van de tegenstander werd via een variant bij de linkerpaal binnengetipt: 0-2.

Kort voor rust maakte Hidde Kuiper de aansluitende treffer na aangeven van Boudewijn Broersen van diep rechtsvoor zodat de teams met 1-2 de rust ingingen.

De tweede helft zette Noordwijk steeds meer druk wat resulteerde in een lange reeks strafcorners. Ondanks veel reddingen van de nieuwe keeper Pim Vreeken, wisten de bezoekers nog 4 maal te scoren.