Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
30

H1 verslaat Abcoude in spannend duel met 4-2

Hisalis ontwaakte snel uit de droom van een aangename herfsthockeywedstrijd omdat de tegenstander Abcoude binnen no time met 0-1 voorkwam door een geslaagde strafcorner. Gelukkig voor de thuisploeg werd het al snel 1-1 door een strafcorner sleeppush van Sven Cozijn. Diezelfde specialist scoorde ook de 2-1 waarbij de bal via de lijnstopper van Abcoude in het doel belandde. Bij deze stand leek het nog lang onzeker hoe de einduitslag zou uitvallen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, totdat langzamerhand in de tweede helft Hisalis duidelijk de betere partij werd.

Marcel Bakx plaatste een pass vanaf de linker achterlijn loepzuiver op de razendsnel inkomende Bruno Juray die keihard op binnenkant rechterplank zijn doelpunt scoorde: 3-1. Kort daarna kwam Abcoude weer dichterbij door de 3-2 uit hun strafcorner. De spanning droop van het veld want Hisalis rook aan de overwinning. De Heren 1 keeper van vorig seizoen, Flip van ’t Pad Bosch, stond tussen de palen wegens blessure leed van de huidige keep van Hisalis Jaimy Hoek. Van ‘t Pad Bosch speelde een geweldige wedstrijd en wist met spectaculaire reddingen meerdere tegendoelpunten te voorkomen..

In de slotfase van de wedstrijd pikte wederom Bruno Juray de bal op van de middellijn en kwam door zijn snelheid en handige acties tot in de cirkel van Abcoude. Met een scherpe pass naar Marcel Bakx maakte hij zijn actie af en Bakx beloonde het hele team met een plankharde 4-2.

Keeper van ‘t Pad Bosch zorgde daarna nog door zijn assertieve uitlopen dat de Abcoude aanvallers afgestopt werden en met stick en handschoen werden hoge ballen uit zijn doel geslagen.  Gecombineerd met een solide verdediging behield Hisalis hierdoor haar comfortabele voorsprong  zodat na 90 minuten de verdiende overwinning gevierd kon gaan worden.