Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
15

Heren 1 pakt koppositie door nipte winst op Loenen: 2-1

Tegenstander van Hisalis op deze stralende maar koude zondag was koploper Loenen. Bij winst zou Heren 1 de ranglijst van de competitie gaan aanvoeren, dus het was een beladen wedstrijd met veel publiek om Hisalis aan te moedigen.

Loenen zette direct de eerste tien minuten veel druk op Hisalis en keeper Flip van ’t Pad Bosch moest alles uit de kast strekken om zijn doel schoon te houden. Op aangeven van Dirk Jan Remmerswaal wist Marcel Bakx echter het openingsdoelpunt te scoren, en na deze 1-0 kreeg Hisalis de wedstrijd steeds meer onder controle.

De ene na de andere aanval werd opgezet en Loenen mocht blij zijn dat Hisalis niet meer kansen verzilverde in deze fase. Hidde Kuiper wist bijvoorbeeld na zijn onderschepping van de bal de aanvaller Floris de Leeuw te bereiken, maar die werd gestuit door de goed uitkomende keeper van Loenen. Ook middenvelder Joaquim Kessler brak regelmatig door de verdediging van Loenen maar dit resulteerde niet in doelpunten. Hisalis ging dus weliswaar met voorsprong de rust in, maar winst was nog geenszins zeker. Dat bleek ook toen Loenen sterk uit de kleedkamer kwam. De teams waren in de tweede helft gelijkwaardig en de bezoekers wisten na enige tijd de gelijkmaker te scoren. Na deze 1-1 werd een Loenen speler zeer hard op de enkel gespeeld door zijn teamgenoot die opnieuw een scoringskans zag. Hij moest ondersteund het veld verlaten.

Hierna ging het spel wederom gelijk op en de spanning was voelbaar. In de slotfase werd twee maal een strafbal aan Hisalis toegekend binnen 5 minuten. De eerste, voor onreglementair afstoppen van een doorgebroken aanvaller door de keeper van Loenen, werd na scheidsrechtersoverleg weer ingetrokken. De tweede strafbal werd in ieder geval trefzeker en hard benut door Sven Cozijn die zijn team hiermee op de nagejaagde voorsprong zette.

De slotminuten waren zeer spannend omdat Loenen per se niet wilde verliezen en Hisalis wilde voor geen prijs deze voorsprong uit handen geven. Cozijn moest met nog 4 minuten te gaan naar de kant met geel voor een verbeten afstopactie van een aanvaller van Loenen, maar de voorsprong voor Hisalis kwam niet meer in gevaar tot opluchting van de thuisploeg en het publiek.