Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
28

D1 Hisalis verliest uit van streekgenoot Voorhout: 4-2

Op een stralende zondag vertrok het team van Hisalis Dames 1 met enkele invallers naar streekgenoot Voorhout. Na een peptalk in de kleedkamer was het team vastbesloten om direct al met de warming up op 200% te beginnen.

Door deze mentale en fysieke voorbereiding startte de wedstrijd erg goed voor Hisalis. Na het fluitsignaal wist het team met vier passes direct de cirkel van Voorhout te bereiken. Vlak voor de achterlijn werd de bal teruggelegd en kon Anne van Tol de 1-0 scoren. Daarna waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar Hisalis miste wat pit wat de tegenstander een opening bood om de gelijkmaker te scoren. Met 1-1 gingen de teams de rust in.

In de tweede helft hadden beide teams over en weer goede kansen om het doelsaldo op te voeren.  De scheidsrechter was streng en er werden meer foutjes gemaakt wat resulteerde in twee doelpunten voor Voorhout.  Manon Rietbroek behield overzicht en wist in de laatste tien minuten via een mooi uitgespeelde combinatie de 3-2 te scoren. Helaas bleef het hierbij voor Hisalis en kon Voorhout in de laatste minuut de 4-2 realiseren.